‘Mama Baas Talks’: ontdek onze boeiende webinars

Vanaf 21 oktober kan je om de twee weken een gratis webinar volgen, waarin heel wat bekende experts aan het woord komen.

Dankzij onze partner Parentia kunnen we de Mama Baas Talks gratis aanbieden (inschrijven is wel verplicht!). Kinderbijslagfonds Parentia zorgt niet alleen voor de stipte uitbetaling van je Groeipakket, maar ondersteunt elke ouder ook bij de gezinsadministratie, zodat jij je als moeder of vader kan focussen op wat echt telt. Daarnaast wil Parentia ouders inspireren tijdens het hele groeitraject van baby tot jongvolwassene.

Mama Baas Talks 1: Boos, bang, blij, bedroefd: de grote emoties van peuters en kleuters (AFGELOPEN)

De emoties van peuters en kleuters zijn vaak heel heftig.

Kinderpsycholoog Klaar Hammenecker gaat in deze webinar in op de basisemoties van elke peuter en kleuter.

Klaar gelooft sterk in de (zelf)redzaamheid van kinderen, jongeren en hun gezinnen. Ze gaat ervan uit dat ze zelf hun problemen en conflicten kunnen aanpakken in en door verbinding met elkaar.

Op basis van haar jarenlange ervaring als kinderpsychologe reikt ze 5 opvoedbasics aan die in elk levensfase van je kind een welkome basis zijn om op terug te vallen. Zo kun jij - op maat van jouw gezin en je eigen opvoedstijl - jezelf én je kind in zijn kracht zetten, zodat je kind kan uitgroeien tot de beste versie van zichzelf.

Want de beste ouders? Die maken zichzelf op termijn overbodig!

Deze webinar gaat door op woensdag 21 oktober om 16u en kan je nadien nog een week herbekijken als je bent ingeschreven. (Volzet)

Mama Baas Talks 2: Boost het zelfvertrouwen van je kind (en stiekem ook van jezelf)

Wat je denkt is wat je bent. Kinderen die negatief over zichzelf denken, zijn vaker onzeker, durven minder vaak nieuwe dingen uit te proberen of ontwikkelen sneller faalangst. Maar ook het omgekeerde is waar: kinderen met een positieve mindset hebben vaker een gezonde dosis zelfvertrouwen, durven nieuwe uitdagingen aan te gaan en staan veerkrachtiger en gelukkiger in het leven.

Orthopedagoge Nele De Ganseman licht toe hoe je jouw kind meer zelfvertrouwen kan geven en hoe je als ouder ook kan groeien in je opvoeding.

Deze webinar gaat door op woensdag 4 november om 16u en kan je nadien nog een week herbekijken als je bent ingeschreven. Inschrijven kan hier.

Mama Baas Talks 3: Van melk naar meer: starten met vaste voeding

Je kindje vaste voeding leren eten, dat is een hele uitdaging en gaat vaak gepaard met veel vragen. Wanneer begin ik met vaste voeding? Kiezen we voor papjes of stukjes? Wat is de zogenaamde 'Rapley-methode'? Hoe gaat de crèche om met vaste voeding?

Vroedvrouwen Nina Geuens en Fien Jansens helpen je met al jouw vragen over vaste voeding in het eerste levensjaar.

Deze webinar gaat door op woensdag 18 november om 16u en kan je nadien nog een week herbekijken als je bent ingeschreven. Inschrijven kan hier.

Mama Baas Talks 4: Slaap baby slaap: gezonde slaapgewoontes bij je baby (VOLZET)

Veel ouders vallen van hun roze wolk als hun kersverse baby een slecht slaper blijkt te zijn. Toch kun je met een gerichte aanpak veel problemen voorkomen.

Babyslaapcoach Nathalie Schittekatte zet de do's en dont's voor ouders van jonge baby's op een rijtje. Ze legt uit hoe slaap bij pasgeborenen werkt, hoe je de beste slaapomgeving creëert en hoe je je baby gezonde slaapgewoontes aanleert.

Deze webinar gaat door op woensdag 2 december om 16u en kan je nadien nog een week herbekijken als je bent ingeschreven. 

Mama Baas Talks 5: Zen parents: zorg elke dag een beetje voor jezelf

In de chaos van het werk, de kinderen, het huishouden en je partner, is het soms moeilijk om aan jezelf te denken als ouder. Maar hoe meer de stress zich opbouwt, hoe stroever alles verloopt.

Yogini Ine Maes reikt je concrete handvaten aan om elke dag – ook al is het maar 5 minuten – voor jezelf te zorgen.

Door yoga en meditatie, introspectie en self-care tips leer je rustmomentjes in te plannen in het soms hectische leven als ouder.

Deze webinar gaat door op woensdag 16 december om 16u en kan je nadien nog een week herbekijken als je bent ingeschreven. Inschrijven kan hier.