20 dingen die ik ga missen van deze zomer

De zomer is weer voorbij, het schooljaar is herbegonnen. Er zijn toch een aantal dingen die ik ga missen van de afgelopen vakantie … 20 dingen waar ik aan ga terugdenken wanneer ik het even moeilijk heb!

 1. Wakker worden zonder wekker, maar gewoon door de kindjes die erbij komen liggen ’s ochtends om te knuffelen.
 2. Geen rush om uit bed te komen, gewoon zalig ZEN …
 3. Babbelen met mijn echtgenoot en ’s avonds gewoon bij elkaar zijn zonder de gebruikelijke routineklusjes te ‘moeten’ doen.
 4. Ontbijten zonder dat er naar het uur gekeken wordt en zonder de gebruikelijke ‘doe voort’ ertussen.
 5. De kids lekker lang in pyjama laten spelen en rondlopen, geen stress om hen klaar te maken (en natuurlijk zelf ook in pyjama blijven lopen, want wat is er leuker dan allemaal samen in pyjama te zitten ☺).
 6. Veel tijd vrijmaken om met de kinderen bezig te zijn: samen lezen, knutselen, vakantieblaadjes maken, vertellen, fietsen, spelen, strijkparelen, …
 7. Rondlopen in de tuin en kijken naar de bloemen, de mooie vlinders, de variëteit aan insecten en oogsten in de moestuin (braambessen, frambozen, tomaten, paprika, broccoli, …).
 8. De was laten liggen tot de volgende dag, want dan is er gewoon opnieuw tijd.
 9. ’s Middags met het hele gezin aan tafel zitten, op het gemak!
 10. Uitstapjes maken zonder dat ze gepland zijn, gewoon op het gevoel en het weer afgaan.
 11. Genieten van een ijsje, snoep, koekje of gewoon van een lekker verse meloen.
 12. De tijd aan zee! (Waarom gaan we daar niet vaker heen? Van bij ons thuis is het niet zo ver en het is gewoon een fantastische plek waar de kinderen zichzelf kunnen zijn.)
 13. Bijpraten met familie en vrienden.
 14. Lezen: een artikel in een magazine of zelfs een echt boek.
 15. Foto’s nemen en ze meteen op de computer kunnen zetten. En zelfs al meteen beginnen aan een fotoalbum.
 16. Geen rekening houden met een bepaalde bedtijd voor de kinderen. We houden het wel binnen de perken natuurlijk, maar het komt niet op een kwartier …
 17. Onze reis naar het Zuiden: zon, zwembad, mooie dorpjes, marktjes, … Op en top vakantiesfeer.
 18. Met de kinderen een gezelschapsspel spelen of naar een herhaling van ‘FC De Kampioenen’ kijken omdat de kinderen daar zo zalig kunnen bij lachen.
 19. Een spelletje schaken met mijn echtgenoot tot in de late uurtjes.
 20. Mijn zomergarderobe. Ik draag graag kleedjes en rokjes, maar wanneer het wat kouder is laat ik die te vaak in de kast hangen.

Kortom, ik ga het gewoon missen om mezelf te zijn. Hoe graag ik ook de kinderen van de klas zie, wat vind ik vakantie toch iets fantastisch. Jammer dat het toch weer zo vlug voorbij ging!