6 redenen waarom het een goed idee is om een fotoboek te maken (en vooral nu)

Ik maak er al enkele jaren in januari een gewoonte van om een fotoboek te maken van het voorbije jaar. Toegegeven: je bent er wel eventjes mee bezig MAAR echt: it’s so worth it …

blad uit foto-album

1. Ok, het neemt tijd in beslag, maar het is gewoon keileuk om te doen …

Het grootste ‘werk’ bestaat er eigenlijk uit om je foto’s door te nemen en te selecteren. In mijn geval gaat het vaak over echt duizenden beelden, dus ik ben even zoet. Waarom het zo lang duurt? Omdat ik bijna bij elke foto eventjes stilsta. Meestal met een verliefde glimlach :-). Die meisjes zijn toch gewoon de mooiste, schattigste … van de hele wereld. Ja-ha, dat is dus totaal objectief zo.

blad uit foto-album

2. Je moet geen IT-wonder zijn om dit te kunnen

Ik ben echt een computernul … Maar gelukkig is dat dus geen probleem. Een fotoboek maken is echt supergemakkelijk. Gebruik gewoon de app van albelli (als je liefst met ipad of gsm werkt) of surf naar de website. Dan kan je kiezen tussen een aantal lay-outs, en ook telkens voor een pagina-indeling, afhankelijk van het aantal foto’s die per pagina moeten komen. Er komt weinig denkwerk bij kijken. Gewoon doen!

blad uit foto-album

3. Je kinderen gaan er zot van zijn

Kinderen vinden niks leuker dan naar zichzelf te kijken. Uren aan een stuk. Echt :-). Ze vinden die fotoboeken met andere woorden mega-ge-wel-dig. Als het boek toekomt, gaat het hier als volgt:

  • Gegil: ‘Joepie!’
  • Vervolgens nog eens gegil: ‘ikke eerst’ (wegens twee kinderen)
  • En dan: 1 kind die in de zetel wegkruipt met het boek, 2de kind die hysterisch aan het huilen is omdat ‘zij eerst was’ (Kleine tip: ga meteen voor twee stuks van hetzelfde boek hoink)
blad uit foto-album

4. Je levert nu een kleine inspanning, maar die gaat je nog jaren plezier bezorgen

Mijn moeder heeft altijd al een jaaralbum bijgehouden. Met foto’s van de grote momenten per jaar: feestjes, vakanties, de start van school … En elk jaar (meestal met Kerstmis) halen we die (tientallen) albums nog eens uit de kast om ze samen te doorbladeren.

Te kijken hoe iedereen veranderd is.

Aan de kinderen uit te leggen wie nu weer wie was. En hoe schattig mama en papa waren als ze zelf klein waren (grote hilariteit :-)).

Dat zijn echt prachtige momenten. Die ik zelf ook graag wil doorgeven/creëren. Dus maak ik nu graag tijd om ons album te maken. Voor nu, en voor later.

blad uit foto-album

5. Je kan twee vliegen in 1 klap slaan: een fotoboek voor jou, een ‘stoefboekske’ voor oma/opa/meter/peter …

Trouwens, nog een briljante tip (al zeg ik het zelf): ik maak telkens een ‘groot’ fotoboek voor mezelf, en een ‘kleine’ doordruk voor de oma’s. Dat is dus geen extra effort (je kan dat bij het betalen van je boek gewoon selecteren) en echt: je moet de oma’s zien blinken. Scoren. :-)

6. Omdat je nu 30% korting krijgt op fotoboeken bij albelli

Het is het moment! Als je nu een fotoboek maakt, krijg je 30% korting met de promocode MAMABAAS30 (**). Je kunt er zoveel bestellen als je wilt met de korting. Voor alle duidelijkheid: om de korting te verkrijgen vul je de promotiecode bij het afrekenen in.

Actie loopt tot en met 10 februari! Veel plezier!