8 leuke ideeën voor geboortekaartjes

  • door Mamabaas

Een mooi geboortekaartje vinden, dat is niet altijd gemakkelijk. Maar een blik op Pinterest geeft je al een heleboel inspiratie. En je kunt ook zelf al heel wat doen met een mooie foto, bijvoorbeeld bij albelli.

Om de zoektocht naar dat perfecte geboortekaartje wat gemakkelijker te maken, zetten wij alvast enkele leuke ideetjes op een rijtje. Zo kan je meteen aftoetsen welke stijl het best bij jou past en welke richting je precies uitwil. Klassiek of modern, sober of extravagant? Alles kan en alles mag, zolang het maar bij jou (en je partner) past. 

geboortekaartje

1. Een sprankeltje goud

Tegenwoordig zie je het steeds vaker: sobere geboortekaartjes in zwart-wit met een gouden accent. Want een heuglijke gebeurtenis zoals de geboorte van je kleine wondertje, dat verdient wel een gouden randje. :-)

geboortekaart albelli

2. Zeg het met een foto

Je kunt uiteraard ook met een eigen foto werken van je zoon of dochter. Bij albelli duurt het maken echt niet lang, en de levertijd is ook heel strak: na 2 à 3 werkdagen liggen de kaartjes al bij je thuis. Best mogelijk dus als je je kleintje meteen aan de wijde wereld wilt tonen. Je kunt voor een eigen ontwerp kiezen, zoals we hier hebben gedaan: 

albelli geboortekaart

De achterkant is heel sober en klassiek gekozen, lettertype Parisienne, in een pastel roze... Maar er zijn natuurlijk heel wat andere lettertypes en kleuren mogelijk! Je kan ook de achtergrond aanpassen qua kleur of een kader rondom toevoegen... En wil je helemaal losgehen, dan kun je voor Clipart kiezen en allerlei leuke figuurtjes op je kaartje plaatsen (als een echte ontwerper ;-)!

albelli geboortekaart

Kies je liever voor een gemakkelijkere oplossing, dan kun je ook gewoon voor één van de 10 ontwerpen van albelli, die gaan van kleurig met tekeningen en prints tot strak en eenvoudig. Wij maakten er bijvoorbeeld deze, superleuk :-). 

albelli geboortekaart

Met dit als achterkant. Uiteraard kan er veel meer tekst op dan wij hier hebben gedaan!

albelli geboortekaart
achterkant geboortekaart

Of dit sjabloon is ook superleuk :-), een beetje old school maar wel keischattig. 

geboortekaart

3. Allemaal beestjes

Het is een klassiekertje, maar dieren doen het altijd goed op een geboortekaartje. Kinderen en dieren, dat is nu eenmaal a winning combo

geboortekaart

4.Exotische prints

Van exotische bloemen en planten over ananassen tot flamingo’s en toekans, een mens wordt er op slag vrolijk van. Ideaal dus voor een geboortekaartje, zeker als het een zomerbaby wordt!

geboortekaart

6. Pastel

Zachtroze, mintgroen of pastelblauw zijn typische babykleuren. En dus zijn ze uitermate geschikt voor een geboortekaartje. 

geboortekaart

7. Creatief met foto

Je kan ook zelf aan de slag als je tekentalent hebt met mooie foto's van je kleintje, maar je kan dit evengoed door een grafisch ontwerper laten doen. De fotokaartjes kun je afdrukken bij bijvoorbeeld albelli.  

geboortekaart

8. Strak en eenvoudig met een twist

Wie het graag strak houdt kan gewoon voor een sober kaartje kiezen met alleen de naam erop of met de naam en een klein accent... Opties genoeg! 

geboortekaart

Win: 1 kortingsbon t.w.v. 75 euro voor geboortekaartjes bij albelli!

Ben je van plan om geboortekaartjes te maken binnenkort en zou je dat graag met een fotootje van je kleintje(s) doen? We mogen één lezer gelukkig maken met een kortingsbon van 75 euro bij albelli, dat zijn toch al 4 tot 5 setjes van tien kaarten. Wil je meedoen, waag dan je kans door het onderstaande formulier in te vullen! Good luck!

De wedstrijd is ondertussen afgelopen.

* Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met onze partner albelli. Meer info over ons advertentiebeleid vind je hier