Als het zwanger worden niet lukt en je alleen hoort: ‘Je bent er te veel mee bezig!’

  • door Gastmama

Sinds februari 2016 zijn ik en mijn partner bewust gestopt met de nuvaring. Helemaal klaar voor een kindje dus :) Alleen wilt men cyclus niet zo meewerken blijkbaar... We zijn ondertussen 8 maand en 5 zwangerschapstesten verder, is er nog steeds geen + verschenen. Tot mijn grote ergernis uiteraard...

Mijn partner heeft er niet zo moeilijk mee. Hij zegt dat het allemaal wel goed komt, ik moet 'gewoon' geduld hebben. Maar om eerlijk te zijn heb ik al geduld sinds mijn 16de. Ik was zó klaar om een kindje te krijgen. Het enige wat me ontbrak was een betrouwbare partner en de financiën uiteraard.

Na een bewogen relatie van 6 jaar ben ik uiteindelijk mijn huidige partner tegengekomen. Eindelijk iemand die me stabiliteit kon bieden en ook liever gisteren dan vandaag kinderen zou willen. Na 1,5 jaar hadden we de knoop doorgehakt. We hebben een gezinswagen, een huisje en twee lieftallige katjes. Dus ons nestje ontbrak nog 1 ding: ONS kindje.

Vanaf het moment dat ik ben gestopt met de pil blijven mijn maandstonden abnormaal lang weg. 8 weken, 10 weken, 11 weken... In het begin dacht ik dat dit normaal was, omdat ik toch wel 14 jaar anticonceptie heb gebruikt. Maar na maand 6 vond ik dit toch niet meer zo normaal. Dus ik heb telkens valse hoop voor 'moeder natuur' haar cadeautje komt afgeven… Met als gevolg ik ook telkens heel erg teleurgesteld ben.

Telkens die teleurstelling

Er gaan dagelijks honderden gedachten door mijn hoofd :

  • Ik voel me een mislukking,
  • het is me niet gegund,
  • misschien kan ik helemaal niet zwanger geraken?
  • mijn partner heeft misschien slecht sperma?

En ik wéét dat ik niet zo mag denken, want wat zijn nu 8 maanden? Er zijn echt wel koppels die veel langer moeten wachten, maar het is gewoon telkens die teleurstelling die alles zo pijnlijk maakt. Misschien zijn die 8 maanden nog maar het begin van 2 jaar vol teleurstelling?

Te veel mee bezig

Wat me nog meer pijn doet is dat het lijkt alsof ik er met niemand over kan praten.

De enige reactie die letterlijk iedereen (iedereen!) me al heeft gegeven is : 'Ach, je bent er gewoon te veel mee bezig.' Ik zou heel graag hebben dat iemand mij even uitlegt hoe ik er niét mee bezig kan zijn?

We zijn BEWUST gestopt met de pil, wat al maakt dat je 'er mee bezig bent'.  Dus telkens als je seks hebt, 'ben je er mee bezig'. Mijn maandstonden komen niet regelmatig door, wat maakt dat je 'er mee bezig bent'. Mijn zus is net bevallen van een prachtig meisje, wat maakt dat je 'er mee bezig bent'. En zo kan ik nog wel even doorgaan...

Dus bij deze heb ik enkele weken geleden beslist om toch maar naar de gynaecologe te gaan in de hoop dat zij mij  een ander antwoord zal geven dan 'je bent er gewoon te veel mee bezig.' Hopelijk krijg ik volgende week door de gynaecologe een nieuwe start!

To be continued...