Begin van nieuwe schooljaar: maak nog snel je vakantiefotoboek (en win een fotoboek!)

  • door Mamabaas

1 september ligt weeral achter ons en die vakantie lijkt al ver weg… Nu ja, we blikken er natuurlijk nog wel stiekem eens naar terug (keivaak eigenlijk), en gelukkig hebben we nog de foto’s om bij weg te mijmeren. Maar euh, tijd om er een vakantiefotoboek mee te maken! Want wat is er leuker dan met zoon of dochter terug te kunnen bladeren in die zalige vakantieperiode?

Ik geef toe: ik heb nog geen vakantiefotoboek gemaakt. Maar goed, het is nog niet zo dramatisch, we hebben nog wat tijd :-). Leuk is dat we van albelli 10 fotoboeken* large (ter waarde van 24,95 euro) mogen weggeven (* verzending niet inbegrepen)! Check hieronder wat je moet doen als je hierop kans wil maken!

5 snelle tips voor een mooi vakantiefotoboek

  1. Bouw een mooi vakantieverhaal op

Je kunt natuurlijk lukraak je foto’s in je fotoboek verwerken, maar als je eens iets anders wilt doen is het opbouwen van een vakantieverhaal wel leuk. Je begint van het prille begin (een foto van de auto die is volgeladen of van het vliegtuig) en bouwt zo op.

  1. Kies een thema of kleur

Ook een leuke: een kleur kiezen dat in de foto’s terugkomt. Of: een thema, zoals parasols, mooie deuren, straatnaambordjes, flashy badslippers…

  1. De mooiste panorama’s over twee pagina’s

Om af en toe rust te creëren in je boek kun je mooie panorama’s over een dubbele pagina plaatsen. Dankzij de optie platliggend premium kan dat bij albelli op een erg mooie manier. De foto komt dan haast naadloos over de twee bladzijden.

  1. Het perfecte beeld voor de voorkant van je fotoboek

Het eerste beeld vooraan op je fotoboek mag je sterkste beeld zijn… Zoon of dochter die op het strand loopt, of de titel van je fotoboek die in het zand staat geschreven…

  1. Verwerk toegangskaartjes, bonnetjes van restaurants of vliegtuigtickets van je reis

Kan je in die digitale fotoboeken nog bonnetjes van bezienswaardigheden of restaurants verwerken? Yep, je kan er gewoonweg een foto van nemen, maar het resultaat verbetert als je apps gebruikt. Gebruik bijvoorbeeld Pic Scanner (alleen iOS), Heirloom en CamScanner kun je gewoon je telefoon gebruiken om een foto te maken van de bonnetjes of tickets in kwestie. Meer info vind je op deze blog van albelli.

Tip: staan de meeste foto's van de vakantie op je smartphone, dan is de app van albelli erg handig. Je kunt kiezen tussen liggend, vierkant en staand in verschillende formaten. Meer info via deze link!

* Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met onze partner albelli. Meer info over ons advertentiebeleid vind je hier

Wedstrijd: win 10 vakantiefotoboeken ter waarde van 24,95 euro

Deze wedstrijd is afgelopen.