Couchpotato wordt sporty spice, mét terugbetaling!

  • door Mama

Hoera, de lente is weer in het land, eindelijk! Het is nog even wachten op écht zonnig weer, maar ik kijk al vol verlangen uit naar zomerse taferelen met terrasjes, barbecues en luilekkeren op het strand. Ok, dat laatste is misschien niet helemaal realistisch met twee kleine pagadders, maar samen zandkastelen bouwen op het strand klinkt ook aanlokkelijk, we gaan niet moeilijk doen ;-).

Alleen weerklinkt er nu ergens in mijn hoofd een klein alarmbelletje. Rondhuppelen op het strand? In bikini? O-ow, probleem! Laat ons zeggen dat mijn lijf niet helemaal bikini-proof is (lees, de sporen van twee zwangerschappen zijn nog vrij … ahum … aanwezig). Uiteraard ben ik er trots op dat ik mama ben, maar mijn lichaam hoeft dat nu niet persé zo nadrukkelijk te verkondigen. En zwembandjes, die vind ik perfect voor mijn kindjes, maar mijn eigen ‘zwembandjes’ ben ik liever kwijt dan rijk ;-).

Plan bikini

Dusssss … tijd voor actie! Plan bikini treedt in werking. Stap 1: tijd om slaatjes en fruit boven te halen en liters water aan te rukken. Maar als ik die buik ook effectief een beetje strakker wil krijgen, zal gezond eten alleen niet volstaan…  Over naar stap 2 dus: beweging!

Ik weet niet of het aan mij ligt, maar in het drukke leven als werkende mama is sporten één van de eerste dingen die erbij inschieten. In die paar uurtjes die overblijven als de kroost ligt te slapen moet er nog zoveel gebeuren, dat mijn energieniveau ergens onder nul zit tegen dat de strijk gedaan is, de was geplooid en al het speelgoed opgeruimd. En, we moeten daar eerlijk in zijn, die zetel kan toch verdomd aanlokkelijk zijn. En had ik al vermeld dat ik ook wel hou van mijn portie tv elke avond?

Sporty spice

Maar goed, je moet iets overhebben voor een bikinilijf natuurlijk, en dus is het tijd voor een spectaculaire ommekeer: van couchpotato naar sporty spice. En dan lijkt een fitnessabonnement mij op het lijf geschreven (je weet wel, op dat sportieve lijf dat ik binnenkort zal hebben, ah ja!). Daar kan ik terecht op de uren die mij het best uitkomen, behoorlijk essentieel als mama-met-niet-zoveel-tijd. Het is perfect om aan een strakker lijf én mijn conditie te werken, iets wat me nog van pas kan komen om achter mijn twee energieke kereltjes te lopen. Als ik er op tijd geraak, dan kan ik een lesje Zumba meepikken, ideaal om in zomerse sferen te raken. En anders kan ik mijn portie tv combineren met een uurtje zweten op de crosstrainer en wat spierversterkende oefeningen. Het nuttige aan het aangename koppelen, noemen ze dat dan.

Sportvoordeel

Mooi meegenomen: het ziekenfonds OZ speelt hierop in. Word je lid van een sportclub, dan betaalt het OZ een stukje van het lidgeld terug. Dat zorgt meteen voor een vliegende start, toch? 

Fitnessvoordeel

In diezelfde lijn biedt OZ je ook een terugbetaling van een deel van je fitnessabonnement. No more excuses dus…

Meer nog, zelfs wellness wordt terugbetaald bij het OZ. En dat brengt me meteen op een ideetje: na al dat harde werk in de fitness ga ik mezelf belonen met een middagje schaamteloos genieten in de wellness. In het kader van ‘een gezonde geest in een gezond lichaam’, weet je wel  ;-).

DIt artikel kwam tot stand in samenwerking met OZ. Meer lezen over ons advertentiebeleid kun je hier.

Meer weten?

Meer info over de terugbetaling bij het OZ vind je op sport- en fitnessvoordelen of wellnessvoordelen van OZ.