De Grote Corona Entertainment Challenge: 5x niet zomaar wandelen

 • door Mamabaas

Veel ouders zitten de komende weken thuis met hun kroost. En dat is net iets anders dan tijdens de vakantie: er staan geen uitstapjes op het programma én de kans is groot dat mama en/of papa wel moet(en) werken van thuis uit. Je kinderen entertainen zal dus niet altijd evident zijn. Maar Mama Baas staat paraat: elke dag brengen we een entertainment tip. 

Nooit eerder werd er zo veel gewandeld en gefietst als in deze coronatijden, nu dat zowat de enige manieren zijn om nog eens buiten te komen. Maar kinderen vinden dat wandelen daarom niet altijd even plezant … Daarom een paar ideeën om die wandeling net dat tikkeltje aantrekkelijker te maken voor je kroost!

 1. Berenjacht
  Je kan er tegenwoordig niet meer naast kijken: aan veel ramen staat er een knuffelbeer te blinken. Perfect om op ‘berenjacht’ te gaan met je kinderen en zoveel mogelijk beren te spotten. Enthousiasme verzekerd!
 2. Alfabetwandeling
  Trek er samen op uit, en probeer om voor elke letter van het alfabet een voorwerp te vinden langs jullie parcours. Van appelboom tot zebrapad – vinden jullie ze alle 26?
 3. Bingo
  Neem een ‘bingo’ mee met verschillende afbeeldingen die de kinderen tijdens hun wandeling moeten proberen te vinden. Denk maar aan een postbus, een bloem, een bankje, … Wedden dat dat wandelen plots een pak vlotter gaat?
 4. Kleurenwandeling
  Probeer tijdens jullie wandeling iets van elk kleur te vinden. Je kan een leeg eierdoosje meenemen waarbij je elk vakje in een kleur verft om er vervolgens iets in datzelfde kleur in te stoppen. Of je kan gewoon van elk kleur iets aanwijzen. Zoeken maar!
 5. Kop of munt
  Laat het lot bepalen welke richting jullie uitgaan, door aan elke hoek ‘kop of munt’ te gooien. Kop is naar links, munt naar rechts. Of neem een dobbelsteen mee, en spreek op voorhand af wat de betekenis is van wat er gegooid wordt. Vb: 1 is rechtdoor, 2 naar links, 3 naar rechts, 4 rechtsomkeer, bij 5 mag kind x kiezen, bij 6 kind y.