De Grote Corona Entertainment Challenge: dag 1

  • door Mamabaas

Veel ouders zitten de komende weken thuis met hun kroost. En dat is net iets anders dan tijdens de vakantie: er staan geen uitstapjes op het programma én de kans is groot dat mama en/of papa wel moet(en) werken van thuis uit. Je kinderen entertainen zal dus niet altijd evident zijn. Maar Mama Baas staat paraat: elke dag brengen we een entertainment tip!

Iedereen zit in een andere situatie: de ene moet van thuis uit werken, de andere niet. De ene heeft een peuter, de andere kinderen in de lagere school. Probeer onze tips daarom wat aan te passen aan jouw persoonlijke situatie. Ben je aan het werk, dan kan onze dagelijkse tip perfect worden toegepast tijdens een pauzemoment. Zo hebben jullie op dat moment echt samen-tijd, waarna de kinderen er weer even tegen kunnen. Hoef je niet te werken, dan kan je de ‘activiteit van de dag’ wat uitgebreider aanpakken.

We starten vandaag met ‘sporten’. Het is heel belangrijk dat kinderen stoom kunnen aflaten en hun energie kwijt kunnen. Als ze dat niet doen, of daar de kans niet toe krijgen, dan worden het op den duur stuiterballen die met hun energie geen blijf weten. En dan durven ze weleens vervelend worden …

Ga dus samen een wandeling maken, fiets een rondje of ga samen joggen. Misschien is dit wel het ideale moment om samen met je kinderen te trainen om eindelijk die 5km te kunnen lopen?

Of maak van je woonkamer even een fitnesscentrum, en ga voor een fun beweegmoment samen. Wij geven alvast een paar toffe oefeningen die jullie samen kunnen doen, maar je kan er zelf vast ook nog verzinnen. Of misschien kunnen je kids er zelf ook bedenken?

  1. Neem 10 blikjes (of wc-rollen, dan komt die gehamsterde voorraad toch van pas) en zet die op een rij, met telkens een halve meter ruimte ertussen. Dan ga je elk om de beurt eerst op handen en voeten over de ‘hindernissen’ en sprint je daarna al slalommend terug. Doe dit elk 5 keer.
  2. Neem een lege wasmand en een knuffel. Leg je op je rug, met de wasmand achter je hoofd, en neem de knuffel vast tussen je voeten. Zwier je benen over je hoofd en probeer op die manier de knuffel in de wasmand te deponeren. Doe dit elk 10 keer.
  3. Ga van de ene kant van de woonkamer naar de andere. De eerste keer loop je, de twee keer spring je als een konijn, de derde keer loop je als een olifant. Welke dieren kunnen jullie nog verzinnen? Probeer op tien verschillende manieren naar de overkant te gaan!
  4. Buikspieroefeningen samen met je kind! Ga tegenover elkaar op je rug liggen in sit-up positie, met jullie voeten tegen elkaar. Neem een knuffel in je handen boven je hoofd en doe een sit-up. Als je rechtop zit, geef je de knuffel aan je kind, waarna jullie terug op jullie rug gaan liggen. Bij de volgende sit-up geeft je kind de knuffel terug aan jou.  Doe dit 10 keer.
  5. De vloer is lava! Jullie lopen verspreid door de woonkamer. Wanneer iemand zegt “de vloer is lava” moeten je voeten binnen de 5 tellen van de grond zijn.

Heb je zelf nog leuke sportoefeningen, deel die dan gerust in de comments op Facebook. En natuurlijk zijn leuke foto’s of filmpjes terwijl jullie onze tips uitproberen ook meer dan welkom!

 Andere leuke ideeën als entertainment die je graag wil delen? Stuur een mailtje naar lore@mamabaas.com!

Veel plezier!