De Grote Corona Entertainment Challenge: niet-verjaardagsfeest

  • door Mamabaas

Veel ouders zitten de komende weken thuis met hun kroost. En dat is net iets anders dan tijdens de vakantie: er staan geen uitstapjes op het programma én de kans is groot dat mama en/of papa wel moet(en) werken van thuis uit. Je kinderen entertainen zal dus niet altijd evident zijn. Maar Mama Baas staat paraat: elke dag brengen we een entertainment tip. 

Een verjaardagsfeest is altijd leuk. Maar … waarom zou je moeten wachten tot er iemand jarig is om een feestje te kunnen bouwen? K3 zong er ooit al een liedje over, en wij vinden het een prima idee om dat vandaag eens toe te passen: een niet-verjaardagsfeest!

Dus: maak een kroon voor wie vandaag níet jarig is of zet een feesthoedje op je hoofd. Hang slingers op. Blaas ballonnen op. Bak een cake of haal een taart bij de bakker (een paar coronakilo’s extra zijn helemaal geoorloofd!). Blaas kaarsjes uit en doe een wens. Klink op jullie niet-verjaardag met kinderchampagne (of cava). Zing  ‘In de gloria.’ Kortom: maak het gezellig "in uw kot" en vier feest!

Want het leven is een feestje, maar je moet wel zelf de slingers ophangen. En dat is ook nu het geval, misschien zelfs nog meer dan anders.

(En is er toevallig net wél iemand jarig vandaag, dan verplaats je dat niet-verjaardagsfeest gewoon naar volgende week natuurlijk!)