Een overzicht van alle onze boeken

 • door Mamabaas

Mama baas goes books! Een overzicht van al onze publicaties!

cover van het boek ik word mama

Ik word mama

Ik word mama is ideaal als cadeauboek voor een aanstaande of kersverse mama (of papa, want er staat ook een hoofdstuk speciaal voor de papa's in!). Een boekje waar je blij van wordt :-).

Klik hier om het boek te kopen.

 

Cover boek Mama Worden

Mama worden

Het boek dat élke zwangere vrouw in huis moet hebben

Het eerste naslagwerk van eigen bodem over zwanger worden, zwangerschap, geboorte en kraamtijd, samengesteld door een team van specialisten onder leiding van prof. dr. Bernard Spitz (UZ Leuven) en Sofie Vanherpe (Mama Baas).

Klik hier om het boek te kopen.

cover van het boek mijn kind verveelt zich nooit

Mijn kind verveelt zich nooit

150 topideetjes voor saaie momenten

Heeft je kind last van acute verveleritis? Of zit jij door je entertainmentinspiratie heen? Geen paniek: dit boek staat barstensvol EHBV*-ideeën!
(*Eerste Hulp Bij Verveling)

Klik hier om het boek te kopen.

cover van het diplomaboek

Het grote diplomaboek

Het Grote Diplomaboek staat vol leuke diploma's opgebouwd rond de grote momenten (tandje kwijt, plassen op potje) maar evengoed rond dagelijkse struikelmomentjes (flink naar bed gaan, tanden poetsen) en stimuleert peuters en kleuters op een positieve manier om hun beste beentje voor te zetten. Ideaal voor eens boven te halen als de kleuter niet wil meewerken. Wedden dat hij/zij ineens heel geïnteresseerd zal zijn om flink te zijn? :-)

Maar ook mama's en papa's verdienen een pluim: mama is de allerliefste, papa is de coolste!

Klik hier om het boek te kopen.

scheurkalender

365 x Mama zijn

365 x Mama Zijn 2019 is de derde editie van onze scheurkalender vol leuke, herkenbare quotes over het ouderschap. De eerste edities verkochten uit in een mum van tijd. Ideaal om dankzij een grappige quote vrolijk aan je dag te beginnen. 

  Klik hier om het boek te kopen.

   

  cover van mama heeft alles onder controle

  Mama heeft alles (bijna, maar nooit helemaal, niet echt) onder controle

  Wat doe je een vermoeide mama cadeau? Dit grappige boekje!

   

  Over het moederschap zoals het écht is, met alle fantastische en magische, maar soms ook iets minder leuke kantjes, vanaf de babyfase tot en met de kleutertijd. Met de typische Mama Baas-knipoog.

   

  Klik hier om het boek te kopen.

  cover EHBK

  EHBK: Eerste Hulp bij Kleine kinderen

  Een onmisbaar naslagwerk voor elk gezin, crèche of school!

  Een uniek boek over eerste hulp bij kinderen van 0 tot 8. Van banale kwaaltjes of kleine ongelukjes tot levensbedreigende situaties: wanneer moet je een arts inschakelen, hoe plak je een pleister op die moeilijke plek, hoe reanimeer je een baby, enz.
   

  Klik hier om het boek te kopen.

  cover Mama dieet

  Mama (di)eet

  Voor alle mama's waarbij die laatste (zwangerschaps)kilo's blijven plakken.

  Die drang naar suiker door oververmoeidheid... het eetpatroon van jonge mama's is vaak niet 100% gezond. Toch willen ze hun kinderen graag het goede voorbeeld geven en zich weer lekker in hun vel voelen. Met duidelijke info, herkenbare mamaverhalen, praktische tips en heerlijke recepten.

  Koop hier het boek.

  lieve van weddingen

  101 vragen van kersverse mama's

  Is het mijn schuld als mijn kindje blijft huilen en ik het niet kan troosten? Waarom voel ik mij altijd onzeker als ik goedbedoeld advies krijg? Hoe kom ik de dag door wanneer ik amper heb geslapen? Hoe kan ik mijn partner meer laten helpen? Ik mis mezelf als vrouw; is dat normaal? Moeders die pas bevallen zijn, kampen vaak met heel wat twijfels en wisselende emoties.

  Je hebt vragen over je nieuwe lichaam, je gevoelens en de relatie met je partner, maar ook over de band met je kindje, de verhouding tot je familie en de vergelijking met andere moeders. Mama Baas-expert Lieve Van Weddingen geeft telkens een helder en genuanceerd antwoord met praktische tips.

  Koop hier het boek!

  knutselboek

  Mijn kind knutselt graag

  Met wel 100 knutselwerkjes waaronder net die klassiekers waarvan veel jonge mama's (of papa's) niet (meer) precies weten hoe het moet: knutselen met strijkkralen, eieren uitblazen en beschilderen, stempelen, een papieren hoedje of bootje vouwen, scoubidous of pompons maken, papier weven, zoutdeegfiguurtjes kneden, popcorn of marsepein maken, etc. Voor uren nostalgisch knutselplezier!

  Koop dit boek hier. 

  schoolfotoplakboek
  babyinvulboek

  Mijn schoolfotoplak-invulboek en Mijn Babyfoto-plakinvulboek

  Mijn schoolplak-invulboek is perfect om in huis te halen zodra je kind naar school gaat (tot en met het zesde leerjaar). Je kan er je schoolfoto's in kwijt, maar ook broer-zusfoto's of leuke weetjes over zoon/dochter. Zodra je kind zelf kan schrijven kan hij/zij het zelf invullen. Koop dit boek hier

  Mijn babyfotoplak-invulboek is bestemd voor al wie zwanger is en graag alles van foto's en weetjes bijhoudt voor later. Het boek gaat tot en met 6 jaar, een prachtige herinnering voor later! Koop dit boek hier

  postkaarten mama baas
  weekplanner

  28 postkaarten over moeder zijn en De Mama Baas-Weekplanner

  28 postkaarten over moeder zijn is ook een leuk geschenk voor elke moeder. Bomvol leuke herkenbare quotes over het moederschap die je aan de koelkast, in het toilet, op je bureau... kunt ophangen of kunt opsturen naar een mede-mama. Koop de postkaarten hier

   Bij Mama Baas willen wij het leven van de ouder zo gemakkelijk mogelijk maken, en de Weekplanner past in die denkwijze. Pas de planner aan aan jouw gezin en hang hem waar iedereen van het gezin hem ziet. Met leuke stickers voor onder meer hobby's en doktersafspraken. Koop het boek hier

   Eten als je zwanger bent

   Eten als je zwanger bent

   Als je zwanger bent, is eten voor twee helemaal niet nodig! Maar wat jij eet, telt wel mee voor je baby. Deze voedingsgids geeft een antwoord op al je vragen over voeding als voorbereiding op een zwangerschap, tijdens de zwangerschap en na de bevalling. Wat mag je nu wel en zeker niet eten? Wat met alcohol en cafeïne bijvoorbeeld? Kun je iets doen aan die typische kwaaltjes zoals zure oprispingen of lage bloeddruk? Wat heb je extra nodig en hoe krijg je dat binnen? Wat als je vegetarisch of veganistisch eet? Kortom, alles wat je moet weten over eten tijdens je zwangerschap. Met duidelijke info en herkenbare mama-verhalen.

   Koop dit boek hier.

   Mijn baby

   Mijn baby

   Deze basisbijbel vat alles samen wat je over die bijzondere eerste twaalf maanden moet weten. Hoe ontwikkelt je baby zich? Welke kwaaltjes kun je verwachten? Hoe kun je de band met je kind versterken? Kortom, het boek dat elke kersverse ouder in huis moet hebben. 

   Dit boek koop je hier

   Mijn Zwangerschapskalender

   Mijn zwangerschapskalender

   Lees in deze originele zwangerschapskalender hoe je baby groeit en zich ontwikkelt, hoe je lichaam verandert en waar je allemaal aan moet denken tijdens je zwangerschap.
   Van de positieve zwangerschapstest tot de bevallingskoffer: ontdek in deze handige kalender alles over de invasie van de hormonen, zwangerschapsdementie, prenatale onderzoeken, zwangerschapskwaaltjes, en nog veel meer.

   Je krijgt een praktisch antwoord op vragen als hoe bereken ik de verwachte bevallingsdatum, hoe en wanneer vertel ik het blije nieuws, wat moet ik écht in huis halen voor de baby, hoe bereid ik me voor op de bevalling, enz. Een must have voor elke mama in spe!

   Je koopt de kalender hier

   Mijn kind bakt graag

   Mijn kind bakt graag

   Ook van die kleine snoepers in huis die altijd een koekje of een plakje cake lusten? Het smaakt dubbel zo goed als ze alles zelf uit de oven kunnen toveren!

   In Mijn kind bakt graag! vinden kleine banketbakkers stap voor stap uitgelegd hoe ze heerlijke zandkoekjes (zonder zand!) kunnen maken, de allerlekkerste chocoladecake ter wereld of die leuke pannenkoekjes zoals oma ze bakt.

   Dit boek koop je hier

   Mijn beste vriendenboek

   Mijn beste vriendenboek

   In dit vriendenboek is plaats voor al jouw vrienden en vriendinnen. Ze kunnen elk maar liefst vier pagina's invullen vol interessante weetjes over zichzelf:

   • Hoe lang is jouw rechterbeen?
   • Wie kookt er bij jou thuis?

   Leer je vrienden nóg beter kennen door ze grappige vragen te laten beantwoorden:

   • Als je een robot zou hebben, hoe zou die dan heten?

   En er is ruimte genoeg voor tekeningen van jouw geheime uitvindingen, vingerafdrukken en foto's van je lievelingsmomenten. Leuke knutsels om voor elkaar of gezellig samen te maken, een cool stickervel en de handige verjaardagskalender maken van dit vriendenboek JOUW beste vriendenboek!

   Je koopt het vriendenboek hier

   Ik word (weer) oma

   Ik word (weer) oma

   Dat overweldigende gevoel om voor het eerst (of opnieuw) oma te worden, is haast niet te omschrijven...

   In dit verrassende boekje vinden nieuwe oma's - en ook trotse opa's - heel veel tips en inspiratie om de aanstaande mama (en papa) zo goed mogelijk bij te staan. En met speelse illustraties, grappige cartoons en leuke quotes is dit het perfecte cadeau om de komst van een nieuw kleinkind aan te kondigen!

   Dit boek koop je hier

   Zwanger worden

   Zwanger worden

   Het complete basisboek over zwanger worden: van natuurlijke bevruchting tot vruchtbaarheidsproblemen.

   Als je besluit om aan kinderen te beginnen, kan het vaak niet snel genoeg gaan. Maar het pad naar een baby loopt bij iedereen anders en is niet altijd even vanzelfsprekend. Het is dan ook belangrijk om goed geïnformeerd te starten. Zo kun je je kansen op een zwangerschap optimaliseren en tegelijk maximaal instaan voor je eigen gezondheid en die van je kindje.

   In dit basisboek zet fertiliteitsexpert prof. dr. Petra De Sutter alles van A tot Z op een rij.

   •  Hoe kun je op een natuurlijke manier zwanger worden?
   • Kun je de natuur een handje helpen?
   • Wat als het niet meteen lukt?
   • Wanneer stap je het beste naar een arts?
   • Wat als jij of je partner onvruchtbaar blijkt te zijn?
   • Wat als het enkel via medische begeleiding kan?

   Dit boek koop je hier

   Ik word papa

   Ik word papa

   No-nonsense hulpboekje vol grappige weetjes en originele tips voor wie vader wordt. Van 'help, ben ik hier wel klaar voor?' tot 'yes, eindelijk...' Daddy rocks!

   Meer info over het boek vind je hier

   Bewaarboek tekeningen

   Bewaarboek voor tekeningen

   Dit bewaarboek is dé oplossing voor een onophoudelijke stroom aan 'kunstwerkjes' die jouw kind maakt op school of aan de keukentafel.

   Het staat vol prachtige kaders die uitnodigen om te tekenen, schilderen en kleuren. Of plak er de allermooiste tekeningen in en bewaar ze voor later. Alle andere creaties mogen dan met een gerust hart stiekem toch richting prullenmand.

   Dankzij dit bewaarbak maak je op een eenvoudige manier een mooi overzicht van een kindertijd vol tekeningen. Noteer titels en data, verbaas je over groeiend tekentalent en laat je kind antwoorden op inspirerende vragen. Zo krijg je een prachtig boek vol kinderkunst om in te kaderen.

   Dit boek koop je hier

   Voor mijn liefste mama / papa / oma / opa

   Unieke cadeauboekjes:

   Leuk vormgegeven boekjes om als verrassing in te vullen of in te kleuren... en aan mama/papa/oma/opa cadeau te doen. 

   Het resultaat? Een origineel geschenk! 

   Meer info vind je hier

   voor mijn liefste mama
   Voor mijn liefste papa
   voor mijn liefste oma
   voor mijn liefste opa
   kinderyoga

   Kinderyoga

   In vijf verhaaltjes verleidt Evy Gruyaert je kind om onbewust ontspannende yogahoudingen aan te nemen. Beleef de verhaaltjes samen en gebruik de extra tips, de mooie kleurplaten en de fijne spelletjes om de zintuigen te prikkelen. En check zeker ook de bijhorende filmpjes waarin Evy de yogaposes voordoet.

   Drie superschattige en ondeugende vriendjes - een teckel, een nijlpaard en een stokstaartje - doen met jullie mee!

   Dit boek koop je hier

   Ik ga op reis en ik neem mee ... de kinderen!

   Ik ga op reis en ik neem mee ... de kinderen!

   Ultieme gids voor families met reiskriebels!

   Of je nu houdt van verre avontuurlijke reizen of liever dicht bij huis op vakantie gaat, reizen met kinderen is sowieso een ervaring :-)

   Maar waar moet je nu rekening mee houden bij het uitzoeken van een bestemming?
   Hoe kun je je kind voorbereiden en wat neem je allemaal mee?
   Wat als je kind ziek wordt of last heeft van een jetlag?
   Wat zijn handige apps voor ouders én kinderen? 
   En wat doe je met al die mooie vakantiefoto's? 

   In deze handige wegwijze vind je naast alle praktische informatie, ook persoonlijke en inspirerende verhalen van andere gezinnen en massa's slimme tips & tricks!

   Meer info over dit boek vind je hier