Hoe foto's van je huis een nest kunnen maken: maak een mooie fotowand!

  • door Mamabaas

Vroeger was ik een beetje verslaafd aan Pinterest, geef ik toe. En nog altijd ga ik eerst daarop gaan kijken als ik nood heb aan frisse ideeën, echt, een mens kan zijn ogen haast niet geloven wat voor mooie toestanden daarop te vinden zijn, vooral qua interieur... Heel mooi op foto, maar met twee kinders in huis een beetje te hoog gegrepen, vrees ik. Daarom vertaal ik die interieurideeën naar iets wat ik zelf nog net kan realiseren, zoals: een coole fotowand. Good vibes verzekerd, en easy as peasy om het te doen.

Foto's zijn van onschatbare waarde

Niets geeft, vind ik persoonlijk, meer voldoening om vast te stellen dat je als ouder in de loop van de jaren steeds meer een eigen nest kunt creëren voor je kinderen. En dat hoeft echt niet zo’n huis uit de boekjes te zijn waar altijd alles is opgeruimd. Het zou vooral een plek moeten zijn waar je kinderen later aan kunnen terugdenken met – hopelijk – veel warme gevoelens, een thuis waarvan ze zich de geur herinneren, de sfeer, hun eigen hoekjes en verstopplaatsen… In die eerste jaren van vaak verhuizen, een huis bouwen en kinderen krijgen was ik daar nog niet zo hard mee bezig, maar nu ze groter worden en steeds meer een eigen persoonlijkheid krijgen (wat komt daar allemaal niet uit!) besef ik meer en meer hoe belangrijk hun ‘nest’ voor hen wordt.

Foto’s zijn daarbij van onschatbare waarde: mijn meisjes doen op een rustig moment niets liever dan samen te snuisteren in fotoboeken en zichzelf te bewonderen als baby (‘Hoink, had ik echt zo veel haar?’ of nog: ‘O, kijk eens hoe schattig ik was!’). Beetje ijdel zijn ze wel, maar hey, ik kijk er even graag naar… Het geeft hen een soort van grond onder hun voeten: dit zijn we nu, maar hier zijn we opgegroeid, en zo klein waren we in het begin… We zijn, zonder het altijd zo bewust te beseffen, ons eigen verhaal aan het neerschrijven.

Moeder zou alles willen vastleggen

Vandaar het idee van de fotowand in huis. Ik trek zowat elke dag foto’s (een moeder zou alles willen vastleggen, niewaar), maar die blijven veel te vaak gewoon staan in mijn fotobibliotheek. Via Albelli kun je echter heel snel foto's afdrukken via de site, maar ook – en in mijn geval vooral – via de app: handig in gebruik en ideaal voor wie weinig tijd heeft.

 

meisjes kijken naar fotowand

Beste interieurkeuze ever

De fotowand bleek de beste interieurkeuze ever te zijn, niet alleen voor mezelf (want dan zie ik elke dag die schattige snoetjes en denk ik terug aan die zalige vakantie en andere toffe momenten, mijmer, mijmer), maar ook voor de kindjes en iedereen die ons huis binnenkomt. Ik koos voor een vierkanten formaat – het is eens iets anders – , verschillende kleurenfilters (die ik vooraf met een app had toegepast) en puzzelde erop los tot ik tevreden was. Het is een centrale muur in ons huis waar ook alle klasfoto’s ophangen van de kinderen en waarop ze hun eigen kunstwerken mogen ophangen of mogen tekenen met krijt. Ik neem me nu voor om nog een paar foto’s af te drukken en op te hangen in de kamers van de kinderen zelf, van hun mama en papa en alle belangrijke personen in hun leven… Een soort Facebook- of Instagramwall, maar dan in real live, zodat ze altijd kunnen zien hoe graag ze gezien worden en hun verhaal opnieuw en opnieuw verteld wordt :-)… Moeder  is een watje? Yes, my dear, ik vrees van wel ;-)…

 

Ga je graag zelf creatief én voordelig aan de slag? Dan kan dat met de 20% korting op alle fotoproducten die we van Albelli mogen geven aan alle Mama Bazen.

 

 

 

albelli logo

Waarom Mama Baas fan is van Albelli:

  • Omdat wij voor alle Mama Bazen een korting van 20 procent op alle producten mogen geven. Meer info vind je via deze link.
  • Omdat moeders fotomensen zijn, maar vaak wat advies en tips nodig hebben over kadrering en belichting. En we dat vinden op de website van Albelli. 
  • Omdat we graag fotoboeken maken van onze kinders om mee te pronken bij familie, vrienden en af en toe volslagen onbekenden (grapje). En vooral: omdat we graag zelf turen in die fotoboeken samen met de kindjes. En toevallig levert Albelli superkwalitatieve fotoboeken af, in alle formaten en gewichten. Check www.vergelijkfotoboekmaken.be: Albelli staat qua kwaliteit op nummer 1.
  • Omdat wij op technisch vlak niet heel erg onderlegd zijn, maar de software van Albelli heel erg gebruiksvriendelijk is (lees: dat kunnen we nog net aan ;-). Klik klik, bestellen, en een paar dagen later komt het aan met de post. Easy peasy.
  • Omdat Albelli een toffe smartphone-app heeft gelanceerd waarmee je zelfs via je smartphone fotoboekjes kunt maken. Ideaal voor wie weinig tijd heeft (lees: moeders in het algemeen).
  • Omdat Albelli naast fotoboeken, losse foto-afdrukken, wanddecoratie en fotokalenders, hun topproducten, ook keileuke gepersonaliseerde zijproducten aanbiedt, zoals kaartjes, mokken, gsm-hoesjes en foto-agenda’s. Allemaal dingen waar we foto’s van onze kroost op kunnen verwerken :-). Maar nee, wij hebben geen probleem of zo hoor ;-).