Mama Dieet: Thaise pompoen- kokossoep

Soep... Het klinkt zo eenvoudig. Maar het is zo lekker en bevat weinig calorieën. Hier heb je speciaal receptje uit het boek Mama (Di)eet Misschien een ideetje voor het voorgerecht van je kerstmenu?

Ingrediënten

Voor ongeveer 4 liter:

  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel margarine of olie
  • 1,3 kg pompoen, in blokjes  (diepvries)
  • 400 g wortelen (diepvries)
  • 400 g knolselderij, in blokjes  (diepvries)
  • 3 liter water
  • 3 kippenbouillonblokjes
  • 1 flinke eetlepel currypoeder
  • 1 handvol vers basilicum 
  • 200 ml kokosmelk (of naar  smaak)

 

Hoe maak je het?

  • Snijd de ui en de knoflook in kleine stukjes en stoof ze aan in de vetstof.
  • Doe de pompoen-, wortel- en knolselderijblokjes erbij en laat de   groenten even meestoven.
  • Giet nu het water erbij en voeg de bouillonblokjes en het currypoeder  toe. Kook de soep in ongeveer 15 minuten gaar.
  • Voeg het basilicum toe en mix het geheel. Doe tot slot de kokosmelk  erbij. Goed roeren en klaar!
soep

Tips!

  • Heb je graag stukjes in je soep? Houd dan 0,5 kg pompoenblokjes apart en voeg ze pas na het mixen toe. Laat de soep  dan nog even koken.
  • Nog kokosmelk over? Vries ze in kleine porties of in ijs blokvormpjes in. Zo hoef je niets weg te gooien en heb je  ze later binnen handbereik.
  • Calorieknipper: Kokosmelk maakt de soep  minder pikant. Je kunt ze  vervangen door kokosdrink  of door halfvolle melk, want  die bevatten minder calorieën.  Kokosdrink maakt het geheel   wel iets zoeter van smaak. 

 

mamadieet

Meer info over het boek Mamadieet

Meer info over het boek vind je via deze link.