This is motherhood: mama post foto net na de bevalling en we kennen het gevoel

  • door Mamabaas

We kunnen maar niet eerlijk genoeg zijn over de eerste dagen na de bevalling; dat helpt de verwachtingen toch een beetje realistisch te houden... Kersverse moeder Amanda Bacon postte deze foto van zichzelf op haar Facebookpagina waarop ze te zien is met de typische flatteuze mamaluier aan... Of, zoals wij zeggen: het UFO-maandverband gecombineerd met een netjesbroek... Ubersexy, dat wel ;-)!

'Ik deel deze foto omdat hij echt is', schrijft Amanda bij de foto. 'Dit is het mama zijn: het is tegelijk rauw, adembenemend mooi, chaotisch en geweldig hilarisch. Een baby krijgen is een prachtige ervaring en de werkelijkheid van het leven postpartum wordt nog niet genoeg bespreekbaar gemaakt. En, zonder twijfel, niet genoeg gefotografeerd. Sommige mensen vinden deze foto misschien een beetje oncomfortabel, maar waarom? Ik snap het echt waar niet! Waarschijnlijk omdat er over dit gedeelte niet wordt gesproken. We zouden allemaal moeten proberen om elk aspect van een bevalling bespreekbaar te maken en te omarmen, ook momenten zoals deze... En, vooral, met de nodige dosis humor... Er is niets dat je beter verwelkomt op het moederschap als een schattig, squishy baby'tje en een gigantishe moederluier... ;-)'

Voor de volledigheid voegde Amanda er nog even aan toe dat zij, en niet haar man de foto had gepost. :-) 

Nu: voor de complete volledigheid, om mama's die voor het eerst gaan bevallen een beetje gerust te stellen: die luier gebruik je maar voor de eerste dagen/week, afhankelijk van hoeveel bloed je nog verliest. En wil je echt niet zo'n UFO-ding gebruiken, dan kun je gerust eigen maandverband meenemen... Het best dan wel de maxi'tjes kiezen, ahum... Maar het is maar dat je het weet. Nee, je zult dus echt niet na 1 jaar nog zo rondlopen... ;-)

mama met luier