SOS einde schooljaar: wat geef je aan de juf of meester?

 • door Mamabaas

Volgende week zit het schooljaar er weeral op. En dat betekent misschien: tijd om op zoek te gaan naar een leuk cadeautje om de juf of meester van je kind te bedanken. Wij zetten graag een aantal ideetjes op een rij voor wie nog geen inspiratie heeft!

De nood om 'iets origineels' te doen is misschien groot, maar zoek het niet te ver: uiteindelijk is het toch het gebaar dat telt. En het helpt als je de juf of meester een beetje kent: sommigen zijn namelijk dol op snoep of chocolade en willen geen bloemen, bij iemand anders is het omgekeerd.

Heb je geen inspiratie? Dan zetten wij graag een paar leuke ideetjes op een rijtje!

Onze top 5 van ideetjes waarmee je altijd scoort

 1. Lekkernijen met passende tekst
  Iets om te sneukelen is altijd leuk, en een bijpassend tekstje maakt het helemaal af. De mogelijkheden zijn eindeloos: ‘Dankzij jou heb ik meer in mijn MARS’, Bedankt voor een FANTAstisch jaar, ‘Ik heb ervan geNOTEN’, Ik vond je chokoTOFf’, …
 2. Zeg het met kruiden
  Ook verse kruiden zijn altijd een tof idee. Die ‘uitmuntende’ juf die dol is op mojito (of op muntthee) krijgt een muntplantje. De meester die graag in de potten roert krijgt tijm: Thank you for your thyme!
 3. Foto met favoriete momente
  Een heel persoonlijk geschenk: een foto van je kind (al dan niet samen met de juf of meester), waarbij je op de achterkant het favoriete / meest memorabele moment van het afgelopen schooljaar omschrijft. Om nooit te vergeten!
 4. Relax-pakket voor de vakantie
  De juf of meester is ongetwijfeld blij dat het eindelijk vakantie is, dus met een relax-pakket scoor je sowieso.
 5. Steun een goed doel
  Jouw kind heeft kunnen genieten van een leuk schooljaar, maar verdient niet elk kind dat? Je kan bijvoorbeeld in naam van de juf of meester een gift doen aan SOS Kinderdorpen zodat je een kind één trimester naar school kan sturen.
  Zo toon je toch je appreciatie, zonder dat de juf of meester bedolven wordt onder een stapel cadeau's, én help je er een kind mee. Win-win!

Onze top 5 uit onze webshop

 1. Een leuk armbandje
  Heel origineel, een armbandje met ‘top juf’ of eentje met ‘jij bent mijn liefste juf’ erop in morsecode, en ze zijn nog eens supermooi ook!
armbandje
armbandje
handzeep
 1. Handzeep Rainpharma
  Bij jou WAS ik in goeie HANDEN, en daarom een cadeautje dat altijd van pas komt: handzeep die lekker fris ruikt!
 1. Thermos
  Voor de juffen en meesters die ’s morgens echt wel hun portie cafeïne nodig hebben vooraleer ze dat gejoel aankunnen is onze thermos een perfect cadeau-idee!
thermos
wijnglas
 1. Wijnglas
  Ook juffen en meesters kunnen na een lange dag (of een lang schooljaar, haha) nood hebben aan een glas wijn. En de ene keer mag dat glas  al wat voller worden ingeschonken dan het andere ;-)!
 1. Boek
  Een boek is altijd een goed idee! Wat dacht je van ‘Mijn kind knutselt graag’, ‘Mijn kind verveelt zich nooit’ of ‘Mijn kind bakt graag’? Komt ongetwijfeld van pas thuis én in de klas!
boek Mijn kind verveelt zich nooit
boek Mijn kind bakt graag

Korting op onze juffencadeautjes!

Goed nieuws: met de code MBJUF2019 krijg je nu 10% korting op onze collectie cadeautjes voor juffen. Korting geldig t.e.m. 27 juni.