Waarom Mama Baas samenwerkt met MyFamily

  • door Mamabaas

Mama Baas wil het leven van de jonge ouder op allerlei manieren gemakkelijker maken. Dat willen we onder meer doen door logische partnerships aan te gaan met partners die onze ouders een dienst kunnen verlenen. Omdat kindjes nu eenmaal geld kosten, lijkt MyFamily ons als erkend uitbetaler van het Groeipakket een zeer geschikte partner.

logo

Wie is MyFamily?

MyFamily is één van de vier private uitbetalers van het Groeipakket, de nieuwe kinderbijslag. MyFamily wil  kinderen en de gezinnen waar zij in opgroeien meer kansen bieden om zich succesvol en gelukkig te ontplooien in de wereld van morgen. Dat doet zij door (toekomstige) gezinnen laagdrempelig en eenvoudig te informeren en bij te staan met alles wat te maken heeft met het Groeipakket.

Groeipakket

Sinds 1 januari 2019 spreken we niet meer over kinderbijslag, maar over het Groeipakket. In het huidige systeem krijgt elk kind een financieel pakket, helemaal op maat van dat kind en van het gezin waarin het opgroeit.

Dat pakket bestaat uit het Startbedrag (het vroegere kraamgeld), het Basisbedrag (de vroegere kinderbijslag) en een Schoolbonus in augustus. Daarnaast bestaan er nog ondersteuningstoeslagen voor kinderen die dat nodig hebben: Zorgtoeslag, Sociale toeslag, Kinderopvangtoeslag, Kleutertoeslag en Schooltoeslag.

MyFamily zorgt ervoor dat je steeds op tijd en correct wordt uitbetaald. Wil je meer weten over het Groeipakket? Je kan het hier rustig nalezen.

Startbedrag

Startbedrag

Het Groeipakket begint met het Startbedrag (het vroegere kraamgeld): €1.122 waar je recht op hebt bij de geboorte van je kindje. Je kan je Startbedrag heel eenvoudig online aanvragen. Vanaf 2 maanden voor de vermoedelijke bevallingsdatum ontvang je het bedrag op je rekening.
Je kan hier je Startbedrag meteen aanvragen.

Daarna onderzoekt MyFamily ook meteen of je recht hebt op het Basisbedrag (de vroeger kinderbijslag). Als dat het geval is, dan hoef je zelf verder niks te doen: na de geboorte ontvang je automatisch maandelijks het Basisbedrag op je rekening. 

Kindkompas

Kindkompas

Ze zeggen weleens dat een kind een huis kost. Maar is dat echt zo? En minstens even interessant: hoeveel brengt je kroost je eigenlijk op? MyFamily ontwikkelde samen met KU Leuven en Mama Baas het KindKompas. Dankzij deze online tool kan je zelf berekenen hoeveel een kind nu echt kost én opbrengt. Het stelt je ook in staat om eens te bekijken welke impact een verandering in je situatie zou hebben op kosten en opbrengsten. Heel handig!