Zes momenten waarop mijn draagzak onmisbaar is

Drie kinderen heb ik: een zesjarige, een kleuter van 3,5 en een bijna-tweejarige peuter. Dat zijn 3 kadeekes om in het openbaar in bedwang te houden. De laatste keer dat ik het checkte had een mama nog altijd maar 2 handen. Ook al voél ik mij soms een octopus, ook ik beschik maar over 2 handen. Spijtig genoeg ;-). Bovendien hebben mijn kinderen in het openbaar de oncontroleerbare drang om in 3 verschillende richtingen weg te sprinten van mij. Niet ideaal, want welk kind vang ik eerst? Gelukkig zijn daar oplossingen voor!

Start engelengezang, trompetgeschal en drumroll…
LEVE MIJN ERGONOMISCHE DRAAGZAK! Toegegeven, ik ben een laatbloeier op draagzakvlak. Ik ontdekte het gemak van een ergonomische drager pas bij kind 3, en daar vervloek ik mezelf nog altijd om. Want hoe vaak is mijn Ergobaby-draagzak al niet dé ideale oplossing gebleken, de afgelopen 1,5 jaar?
Ontelbare keren!

1. Dé Trigger tot de aanschaf van mijn ergonomische babydrager

Pré-draagzak-tijdperk beschikte ik over een tweedehandse dubbele buggy met kapotte rem. Dat ding was lomp, groot en zwaar, maar het was mijn enige manier om 3 kindertjes te vervoeren. Helaas leidde die kapotte rem tot een gênant tafereel. Ik moest middenin de after-school-run namelijk mijn pasgeboren dochter, die vredig lag te slapen, 4 seconden achterlaten in die dubbele buggy. Haar tweejarig broertje was ontsnapt en besloot samen met zijn grote zus WEG te lopen van mij. Na 5 stappen had ik ze alle twee te pakken, maar toen ik mij terug omdraaide rolde de baby met kinderwagen en al de straat op.

Dat zie je toch alleen in YouTube-filmpjes uit Amerika, dacht ik tot dan. Well, guess again! De award voor Mom of The Year zou ik alweer niet krijgen, maar een hartstilstand duidelijk wel. Nadat ik bekomen was en mezelf, mijn gêne, en mijn schuldgevoel bijeen gegrabbeld had, ben ik nog diezelfde avond beginnen zoeken naar oplossingen. En zo vormde dat buggyincidentje de rechtstreekse trigger tot de aanschaf van mijn Ergobaby!

buitenspelen draagzak

2. Buitenspelen in de herfst, met een baby

Elke mama of papa weet dat een dag binnenshuis blijven met 3 kleine kinderen géén optie is. Ze kunnen hun energie niet kwijt, ze jutten elkaar op en daar komen geweldig veel tranen van. (En geroep. Dat ook.). Hopla, kind 3 in de ergonomische draagzak, en de tuin in met de 2 grootsten! De kleinste is blij, want die kan gezellig mee de frisse lucht in, maar moet toch niet aan de kant in een wippertje toekijken. Warm bij mama, mee achter grote broer en zus lopen!

draagzak op het strand

3. JAKKES, ER ZIT ZAND TUSSEN MIJN TENEN!

Onze zoon van ondertussen 3,5 is geen grote held. Om een of andere maffe reden zit hij niet graag op het strand, want “dan komt er zand aan mijn tenen!” Hopla, zonder protest bij papa op de rug in zijn Toddler Tula! Dat is een ergonomische draagzak specifiek gemaakt voor grotere kindjes. Eigenlijk heel vergelijkbaar met een klassieke piggyback-ride dus, maar dan met je handen vrij. En zo verlopen strandwandelingen toch redelijk drama-loos!

draagzak koken

4. Koken in alle kalmte

Hét ideale moment voor een baby/peuter om te komen jengelen? Wanneer moeder probeert te koken, en papa-de-held nog niet thuis is. Aan mijn been hangen, de lades leeghalen, vingers tussen de keukendeurtjes… en ondertussen bereikt niet alleen de pot op het vuur het kookpunt, maar ik ook! Dé oplossing? Kind in de Ergobaby 360! Tip: als ik aan het koken ben, draag ik mijn dochter alléén op mijn rug. Zo zit ze veilig afgeschermd van de warmte en opspattende boter!

draagzak pretpark

5. Superdeluxe AANSCHUIVEN

Pretparken zijn dikke fun voor iedereen, maar wat als er even moet aangeschoven worden en peuter- en kleuterbeentjes zó moe worden? Draagzakkenpret! Peuter in de Ergobaby, kleuter in de Toddler Tula en mama en papa doen het zware aanschuifwerk handenvrij! Funny story: deze zomer viel zoonlief in slaap tijdens het aanschuiven in Plopsaland. Toen het eindelijk aan ons was, stapten we in de wiebelbootjes, deden we de rit, en onze zoon…. die merkte er niets van want die sliep overal door. Eenmaal uit de donkere bootjes werd hij compleet opgekikkerd wakker van die kleine powernap!

draagzak slapen

6. Slapen op locatie

Powernaps tot daaraantoe, maar goeie buggyslapers zijn mijn kinderen nooit geweest. Ontelbare keren geprobeerd, maar op een zeldzaam mirakel na was dat slapen-op-locatie nooit echt een succes. Bijgevolg waren daguitstappen voor ons gezin nooit echt vanzelfsprekend, want niet slapen leidde tot lastige kinderen, en dat leidde dan weer tot lastige ouders. Tot we draagzakdutjes ontdekten, want …. die zijn echt golden! Dichtbij mama of papa, slaapkapje omhoog voor een donkerdere, prikkelvrije omgeving en oogjes toe. Dochterlief slaapt er makkelijk 1,5 à 2u in. En dankzij de ergonomische zithouding in de Ergobaby zat ze altijd comfortabel en (heup)veilig. Zelfs voor urenlange periodes!

Conclusie: had ik dat ergonomisch dragen maar véél eerder ontdekt. Het had me zoveel gesleur en frustratie bespaard toen mijn 2 oudste kinderen klein waren. Want geef toe: handenvrij troosten, dragen, voeden en spelen, dat is toch écht zalig?

* Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met onze partner Babymatters. Meer info over ons advertentiebeleid lees je hier.