Ilse Dejaeger

Is afgestudeerd als vroedvrouw aan de Katholieke Hogeschool Leuven (nu UCLL) in 2004 en volgt momenteel de master opleiding Ziekenhuiswetenschappen aan de Katholieke Universiteit Leuven.

Ilse gaf reeds les aan de opleiding Vroedkunde en is nu voltijds vroedvrouw in de thuiszorg. Deeltijds werkt ze voor de Bakermat te Leuven (Expertisecentrum Kraamzorg en Vroedvrouwenpraktijk) en de tijd die nog rest is ze vroedvrouw in de regio Scherpenheuvel-Diest (www.cocoon-vroedvrouwen.be).

Als vroedvrouw in de eerste lijn (thuiszorg) houdt ze zich vooral bezig met de opvolging en begeleiding van de zwangerschap, het geven van prenatale workshops voor aanstaande ouders, borstvoedingsbegeleiding, zorg en begeleiding aan huis van mama en baby na een kort- of lang ziekenhuisverblijf en babymassage.

Ze vindt het een erg leuke uitdaging om telkens opnieuw samen met de ouders en later met hun de baby te ontdekken welke weg ze willen inslaan. Ze doet dat vanuit de volle overtuiging dat men eerst problemen kan proberen oplossen vanuit het natuurlijke, en dat men bij complicaties beter wordt doorverwezen naar de specialist ter zake.