baby schommelhangmat Nonomo

Het perfecte dutje voor je baby? Zo help je een handje

9/11/2023
Mamabaas
Door Mamabaas

Slaap, kindje slaap ... dat zou je zooo graag willen. Zeker ’s nachts, maar ook overdag bij een dutje. Want dan kan je misschien eindelijk zelf weer iets voor mekaar krijgen. Hoe leg je je baby overdag zo goed mogelijk te slapen? En hoe vaak doe je dat?

Hoeveel dutjes?

Het aantal dutjes dat je baby per dag doet, hangt eigenlijk af van verschillende factoren:

  • Zijn wakkertijd
  • Hoelang hij slaapt
  • Hoe vlot hij in slaap valt.

Er zijn baby’s die het kunnen stellen met een paar dutjes per dag, omdat ze elke keer lang slapen. Andere baby’s doen dan weer de hele dag door korte dutjes. Het belangrijkste is vooral dat je baby voldoende slaap aangeboden krijgt.

Algemeen kan je uitgaan van een volgend gemiddelde of schema:

< 3 weken: geen ritme

3-6 weken: 4-5 dutjes

6-12 weken: 3-5 dutjes

12-16 weken: 3-4 dutjes

16-24 weken: 3 dutjes

 

Waar lekker dutten?

Naast de juiste slaapomgeving en slaapkleding is het bedje waarin je kleintje ligt te knorren heel belangrijk. Het liefst kies je voor een eigen bedje. Er is altijd de co-sleeper of het bedje dat je in de slaapkamer hebt staan.

Babyhangmat Nonomo

Maar vaak wil je tijdens zo’n dutje toch een klein oogje in het zeil houden, zonder om de haverklap naar de kamer te sluipen. De dutjesoplossing waarbij je niet urenlang moet wiegen – of rondrijden, oh help – om je baby in slaap te krijgen?

Wat dacht je van een schommelhangmat?

Een knusse en veilige omgeving voor de dutjes van je baby overdag, terwijl jij verder gaat met je dagelijkse bezigheden. Of euh … zelf ook even je ogen laat rusten.

Babyhangmat Nonomo
Babyhangmat Nonomo

De babyhangmatten van Nonomo zijn een aanrader.

  • Veilig en comfortabel: ze zijn gemaakt van zacht polyester met geïntegreerde AeroSleep 3D technologie (inclusief alle voordelen van AeroSleep matras bescherming).
  • Je kleintje ligt in een goede houding. Door de ergonomische vorm bootst de hangmat de natuurlijke kromming van een pasgebaren baby na. Het lichaamsgewicht wordt ook gelijkmatig over de rug verdeeld.
  • Licht en heel makkelijk mee te nemen. Zo kan je de hangmat op zonnige dagen ook gewoon mee naar buiten nemen, onder de parasol. Of als je ergens naartoe moet, in plaats van een reiswiegje.
  • De hangmat (met motor) wiegt je baby in slaap, zoals toen je schattenbol nog in je buik zat. Dat wil zeggen dat je baby minder korte hazenslaapjes en betere dutjes heeft! Er is dan ook net iets meer hoop voor een goede nachtrust ;-)

Extra tip:

Zeker wanneer je baby ingebakerd is, zal hij het lekker knus hebben.

 

* Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met onze partner Nonomo. Meer info over ons advertentiebeleid vind je hier.

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes