Evelien

Over ons

Waarom Mama Baas?

In het moeder- of ouderschap bestaat er geen zwart of wit, daarom brengen we zo veel mogelijk verschillende verhalen en experts samen. Wat voor de één werkt, werkt niet voor de ander; het komt erop aan om zelf je eigen verhaal te (durven) schrijven met je gezin.

Bij Mama Baas kun je je hart ophalen aan herkenbare verhalen van andere ouders en raad zoeken bij één van onze vele experts.  Hier zijn we allemaal samen in het ouderschap.

We zijn je beste vriendin die er altijd is voor jou, in the good, the bad and the ugly van het ouderschap.

Mama Baas werd opgericht door twee mama’s voor en door vrouwen met een kinderwens en mama's met kinderen van 0 tot en met 12 jaar. 

Wie of wat is Mama Baas?

Mama Baas is no-nonsense, authentiek en recht door zee. We mogen ook al eens opbiechten dat we het, als ouder, soms niet zó goed onder controle hebben. It’s okay not to be perfect! 

Mama Baas ging officieel online in maart 2015 en ontstond in het brein van twee mama’s die zelf met vragen zaten en die nood hadden aan een platform waar ouders terecht kunnen.
Ondertussen groeide Mama Baas uit tot een online community, mét een boekenkast vol eigen boeken én een eigen webshop!

Hoe werkt Mama Baas?

Is mama de baas? Euhm, de waarheid ligt ergens in het midden, denken we. Want als wij de uitspraak op onze kinderen uitproberen, dan krijgen we steevast het volgende te horen: ‘Nee! Ikke ben de baas!’  Onszelf relativeren kunnen we, na een aantal jaren ervaring, als de beste... 

Met andere woorden: Mama Baas is geen feministisch pamflet van twee gefrustreerde moeders ;-), maar het kind moest gewoon een korte, krachtige naam hebben. Papa's die zich eventueel zouden aangevallen voelen door de naam Mama Baas: don't worry! Papa is évenveel de baas als mama hoor! (As in: not really, maar hey, we kunnen maar optimistisch blijven). 

Hoe zit dat nu in elkaar, die Mama Baas?

Mama Baas werkt met een vaste poel van mama’s (en papa’s!), elk met een verschillend profiel: getrouwd, gescheiden, bewust alleenstaand, met kinderwens of al mama van één, twee, drie, vier… kindjes. 

Mama Baas brengt ook onderbouwde artikels van experts, gaande van een huisarts en een pediater tot een orthopedagoog en een gynaecoloog. Omdat we zelf, en ongetwijfeld veel andere mama’s, met soms heel praktische vragen zitten waarop we een duidelijk antwoord willen.

Vragen? Zelf een stukje schrijven? Adverteren?

De Mamabaas-redactie

Heb je vragen bij één of ander artikel of voor één van de experts? Heb je zelf leuke of interessante suggesties voor een artikel? Wil je zelf je verhaal delen? Aarzel dan niet om ons te contacteren via lore@mamabaas.com.

Wil je op de hoogte gehouden worden van de laatste nieuwtjes op Mama Baas? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief

Wil je adverteren? Vanessa en/of Sylvie helpen je graag verder via vanessa@mamabaas.com  en sylvie@mamabaas.com

Over onze partners

Om onze machine te kunnen doen draaien (lees: mama's en papa's blij te maken met herkenbare verhalen en te helpen met tips van onze experts) werken we met zowel vaste partnerships als losse samenwerkingen. Eén voorwaarde: dat de samenwerking perfect past binnen ons verhaal van authenticiteit en herkenbaarheid. Belangrijk is dat we samen achter dezelfde boodschap staan: ouders blij maken en/of hen helpen met nuttige info. Samen vertalen we de content naar een Mama Baas-verhaal.

Onze huidige partners zijn:

  1. Yongo
  2. Bambix 
  3. Parentia
  4. VTech
  5.  LEGO DUPLO