Over ons

Waarom Mama Baas?

Mama Baas is een forum dat herkenbare mamaverhalen met tips van experts samenbrengt en vrouwen begeleidt bij hun reis doorheen het moederschap.

We zijn je beste vriendin die er altijd is voor jou, in the good, the bad and the ugly van het ouderschap.

Mama Baas werd opgericht door twee mama’s voor en door vrouwen met een kinderwens en mama's met kinderen van 0 tot en met 12 jaar. 

Wie of wat is Mama Baas?

Mama Baas is no-nonsense, authentiek en recht door zee. We mogen ook al eens opbiechten dat we het, als ouder, soms niet zó goed onder controle hebben. It’s okay not to be perfect! Mama Baas ging officieel online in maart 2015, maar werd al geboren in augustus 2014 in de crazy minds of ... 

mama met dochter

Evelien Kayaert

 • Uitgever van keileuke en mooie lifestyleboeken bij een keitoffe uitgeverij 
 • Praat graag (understatement), shopt graag (under, euh, statement), adores her two little girls Fien & Hannah.
 • startte met Mama Baas omdat... ze zelf met zo veel vragen zat. En wel eens wou weten hoe die al die andere mama's en papa's het deden... 
mama met dochter

Sofie VH

 • Zelfstandig schrijfster & eindredacteur 
 • Praat ook wel graag eigenlijk, shopt in feite ook een beetje af en toe (euh, of regelmatig) en houdt van hier tot aan de maan en terug van haar twee kleine meisjes A. & E. (2012 en 2009) 
 • Startte Mama Baas op omdat... ze na eindeloos getetter en gebabbel met Evelien over 'de kinders' vond dat er materiaal genoeg was om iets keileuk, geweldig, formidabel op poten te zetten waar ook andere ouders terecht konden.

Hoe werkt Mama Baas?

Is mama de baas? Euhm, de waarheid ligt ergens in het midden, denken we. Want als wij de uitspraak op onze kinderen uitproberen, dan krijgen we steevast het volgende te horen: ‘Nee! Ikke ben de baas!’  Onszelf relativeren kunnen we, na een aantal jaren ervaring, als de beste... 

Met andere woorden: Mama Baas is geen feministisch pamflet van twee gefrustreerde moeders ;-), maar het kind moest gewoon een korte, krachtige naam hebben. Papa's die zich eventueel zouden aangevallen voelen door de naam Mama Baas: don't worry! Papa is évenveel de baas als mama hoor! (As in: not really, maar hey, we kunnen maar optimistisch blijven). 

twee vrouwen

Hoe zit dat nu in elkaar, die Mama Baas?

Mama Baas werkt met een vaste poel van mama’s (en papa’s!), elk met een verschillend profiel: getrouwd, gescheiden, bewust alleenstaand, met kinderwens of al mama van één, twee, drie, vier… kindjes. 

Mama Baas brengt ook onderbouwde artikels van experts, gaande van een huisarts en een pediater tot een orthopedagoog en een gynaecoloog. Omdat we zelf, en ongetwijfeld veel andere mama’s, met soms heel praktische vragen zitten waarop we een duidelijk antwoord willen.

twee vrouwen, mama baas

Vragen? Zelf een stukje schrijven? Adverteren?

Heb je vragen bij één of ander artikel of voor één van de experts of heb je zelf leuke of interessante suggesties voor een artikel? Aarzel dan niet om ons te contacteren via lore@mamabaas.com.

Wil je op de hoogte gehouden worden van de laatste nieuwtjes op Mama Baas? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief

Wil je adverteren? Evelien helpt je graag verder via evelien@mamabaas.com.

Over onze partners

Om onze machine te kunnen doen draaien (lees: mama's en papa's blij te maken met herkenbare verhalen en te helpen met tips van onze experts) werken we met zowel vaste partnerships als losse samenwerkingen. Eén voorwaarde: dat de samenwerking perfect past binnen ons verhaal van authenticiteit en herkenbaarheid. Belangrijk is dat we samen achter dezelfde boodschap staan: ouders blij maken en/of hen helpen met nuttige info. Samen vertalen we de content naar een Mama Baas-verhaal.

Onze huidige partners zijn: 

 1. Boiron - Camilia
 2. Dreambaby
 3. Fisher-Price
 4. My Family
 5. OZ
 6. Tadaaz
 7. Vtech