10 redenen waarom het dik oké is om de hele dag in je pyjama rond te lopen

  • door Mamabaas

Joepie, zondag vandaag, zalig! Ideaal om een lekker lui dagje in te lassen. Vandaag blijf je gewoon lekker in je pyjama in de zetel hangen tot de middag. Of gewoon de hele dag, waarom niet? En da’s helemaal oké! Niet overtuigd? Wij hebben toch wel goeie argumenten waarom je vandaag lekker in je pyjama mag blijven!

1. Pyjama = ontspanning

Zondag is dé dag om te ontspannen. En laat een pyjama nu net gelijkstaan aan ontspanning. Ha ja, je slaapt ook in je pyjama, en is er íets meer ontspannend dan slapen? Ik dacht het niet ;-).  Zeg nu zelf: een outfit die beter geschikt is om te relaxen dan een pyjama is er gewoon niet. Toch?

2. Een pyjama is lekker comfortabel

Geen vervelende ritsen, geen knoop die net iets te veel spant. Geen skinny-broek waarbij je een halve workout doet alleen maar om je erin te wurmen. Nee, gewoon een comfortabel stofje dat nergens spant of snijdt. Heerlijk!

3. Leve de vrijheid

Je pyjama staat ook symbool voor vrijheid. Niet alleen betekent het dat vandaag alles mag en niets moet, een pyjama impliceert ook letterlijk lichamelijke vrijheid. Ja hoor, laat die beha maar eens uit vandaag :-).

4. Geen kledingstress

Door in je pyjama te blijven rondlopen, bespaar je een hoop tijd. Meestal sta je toch maar te twijfelen voor je kast over wat je vandaag weer zou dragen. Maar niet op pyjama-zondag! En de tijd die je daarmee uitspaart kan je dan weer besteden aan belangrijkere dingen. Zoals je knusjes in de zetel nestelen en een boekje voorlezen aan de kindjes, of samen een filmpje bekijken. Yes!

5. Een pyjama is lekker warm

Een pyjama, fluffy pantoffels en een fleece dekentje: meer heb je niet nodig om je warm te houden. En een kop warme chocomelk misschien (je moet toch íets doen met die overdosis chocolade van de Sint, nietwaar).  Ook al regent het en is het buiten koud en donker, daar heb jij binnen in je pyjama helemaal geen last van!

6. Goeie reden om een mooie pyjama te kopen

Als je regelmatig een pyjama-dag inlast, dan heb je natuurlijk een goeie reden om te investeren in een mooie pyjama die gezien mag worden, in de plaats van te slapen in een oude t-shirt die zijn beste tijd heeft gehad. Een kledingstuk dat zo vaak wordt gedragen, dat is de aankoop meer dan waard. Mooi meegenomen: in je mooie pyjama hoef je je niet te schamen als er onverwachts toch iemand aan de deur staat ;-).

7. Je hebt minder was

Als je de hele dag in je pyjama loopt, dan maak je geen andere kleren vuil. Dat betekent dat je minder moet wassen. En dat kunnen we alleen maar toejuichen, toch?

8. Ideaal om lekker veel te eten

We proberen allemaal wel om gezond te eten en niet te veel uit de bocht te gaan. Maar de boog kan niet altijd gespannen staan, en op zondag mogen we al eens zondigen. Een stukje taart, frietjes of nóg een chocolade Sint? Die pyjamabroek rekt vlotjes mee, als dat niet handig is! En dan spannen we die riem op maandag wel weer wat harder ;-).

9. Een pyjama is de geschikte outfit voor ALLES

Echt, in je pyjama kan je alles doen. Schoonmaken, een gezelschapsspelletje spelen, een film bekijken, lekker eten, door de living dansen, … Ideaal, toch?

10. Matching pyjama’s

Het is misschien een beetje melig, maar geef toe: matching pyjama’s voor de kindjes zijn gewoon geweldig. Of ga nog een stapje verder, en kies voor matching pyjama’s voor jezelf én je kindjes. Zalig, toch?