7807fi.jpg

5 alternatieven voor speelgoed-overload in de kerstpakjes!

7/12/2021

Je kent het wel: meter, peter en de grootouders vragen wat de kinderen voor kerst en een nieuwjaar willen. Zelf leg je een pakje voor elk onder de kerstboom, want ‘ocharme die kinderen mogen niet meer buiten door de coronamaatregelen’. Gezellig, maar het grote probleem is: onze kinderen hebben alles al! Echt waar! Ons huis staat vol met Legoblokken, auto’s, poppen, puzzels, gezelschapsspelletjes…  

Ik word er soms een beetje gek van. Duuuuuus bedacht ik hoe we het dit jaar anders kunnen aanpakken. Enfin, 5 fantastisch leuke alternatieven om die de stapel speelgoed in huis niet nòg groter te maken. 

1. Spaarcadeautje

Gelukkig is er nu de oplossing voor alle cadeaufrustraties: Yongo. Met de Yongo-app kunnen je kinderen sparen voor iets wat de kids (en jij) écht willen.  Maak via de app een event, zoals ‘Kerstmis’. Aan de supporters van je kind geef je via Yongo makkelijk aan waarvoor je kind spaart: een gameconsole, fiets, smartphone…  Zo kunnen zij een centje bijleggen. Je kind krijgt een cadeau dat goed van pas komt en opa en oma zijn gerust dat ze hun geld niet verspillen aan een flutcadeau. En heeft iemand een centje gestort? Stuur de gulle schenker een bedankje via de Yongo-app! Oh ja, onze partner Yongo geeft elke Mama Baas-ouder een cadeautje van 20 euro per kind met de kortingscode BAAS.

2. Less is more

Is het eigenlijk wel nodig dat elk kind 5 cadeautjes krijgt? Je kan je kind gerust leren dat het fijn is om af en toe echt een mooi cadeau te krijgen in plaats van al die kleinere prutsjes. Hierdoor leert een kind een cadeau weer naar waarde te schatten.  Ook hier komt de Yongo-app goed van pas, want zo kan je kind zien wat een cadeautje kost en hoelang je er moet voor sparen. 

3. Maak-de-wereld-wat-mooier-cadeautjes

Vanaf ongeveer 7 jaar ontwikkelen kinderen een enorm rechtvaardigheidsgevoel en een sociaal geweten. Ze beginnen te beseffen dat niet iedereen het even goed heeft. Stel je kind eens voor om een stukje van zijn of haar cadeaugeld te schenken aan iemand die het écht nodig heeft. Laat hen gerust zelf voor een goed doel kiezen. Willen zij zieke kinderen in eigen land steunen, een weeshuis in Afrika of nog iets anders? Zo weten de kinderen ook waar hun geld naartoe gaat. 

jongen met bril

4. Nuttige cadeautjes

Door te kiezen voor een bepaald soort geschenkje, leer je de kinderen dat niet alles vanzelfsprekend is. Je kan hier met je kids al vanaf jonge leeftijd afspraken over maken. Bijv. Sinterklaas brengt altijd speelgoed, maar onder de kerstboom ligt een geschenkje dat je kind wel nodig heeft, maar nu wordt ingepakt. Bijv. sportschoenen, een nieuwe brooddoos, turnzak of boekentas,… Door dergelijke zaken onder de kerstboom te leggen, leer je kinderen dat het niet vanzelfsprekend is dat dit gekocht wordt. Kinderen zullen er ook meer waarde aan hechten. Het lag immers speciaal voor hen onder de kerstboom.

5. Eropuitcadeautje

Een cadeautje hoeft niet altijd iets fysieks te zijn. Geef de kids eens een belevingscadeau: samen naar de dierentuin, een pretpark, het zwembad… 

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Yongo van AG Insurance. Meer lezen over ons advertentiebeleid kun je hier.

Yongo - platform van AG Insurance dat individuele levensverzekeringen Yongo Moon (tak 21 met gegarandeerde rentevoet) en Yongo Star (tak 23 waarvan het rendement gekoppeld is aan beleggingsfondsen) voorstelt, evenals Yongo Dreams (kapitalisatieverrichting tak 26). Deze producten, ontwikkeld door AG Insurance, die eventueel verkocht worden door je tussenpersoon, zijn onderworpen aan de Belgische wetgeving. De algemene voorwaarden, de informatiedocumenten en de beheers reglementen zijn gratis beschikbaar op www.yongo.be. Het is noodzakelijk om deze documenten door te nemen vóór de aankoop van het financieel product. Alle klachten m.b.t. de producten, kunt u overmaken aan AG Insurance nv, Dienst Klachtenbeheer customercomplaints@aginsurance.be - Tel.: +32 (0)2 664 02 00), E. Jacqmainlaan 53 te B-1000 Brussel. Als de oplossing die AG Insurance voorstelt geen voldoening schenkt, kunt u het geschil voorleggen aan de Ombudsman van de verzekeringen info@ombudsman.as - Tel. 02 547 58 71 – Fax 02 547 59 75); Meeussquare 35 te B-1000 Brussel. AG Insurance nv – E. Jacqmainlaan 53, B-1000 Brussel – RPR Brussel – BTW BE 0404.494.849 

Bestsellers

cover ouders komen van mars

Ouders komen van Mars

€ 21.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes