6633fi.jpg

5x niet zomaar wandelen

5/01/2022
Mamabaas
Door Mamabaas

Nooit eerder werd er zo veel gewandeld en gefietst als in deze coronatijden. Maar kinderen vinden dat wandelen daarom niet altijd even plezant … Daarom een paar ideeën om die wandeling net dat tikkeltje aantrekkelijker te maken voor je kroost!

 1. Alfabetwandeling
  Trek er samen op uit, en probeer om voor elke letter van het alfabet een voorwerp te vinden langs jullie parcours. Van appelboom tot zebrapad – vinden jullie ze alle 26?
 2. Bingo
  Neem een ‘bingo’ mee met verschillende afbeeldingen die de kinderen tijdens hun wandeling moeten proberen te vinden. Denk maar aan een postbus, een bloem, een bankje, … Wedden dat dat wandelen plots een pak vlotter gaat?
 3. Kleurenwandeling
  Probeer tijdens jullie wandeling iets van elk kleur te vinden. Je kan een leeg eierdoosje meenemen waarbij je elk vakje in een kleur verft om er vervolgens iets in datzelfde kleur in te stoppen. Of je kan gewoon van elk kleur iets aanwijzen. Zoeken maar!
 4. Kop of munt
  Laat het lot bepalen welke richting jullie uitgaan, door aan elke hoek ‘kop of munt’ te gooien. Kop is naar links, munt naar rechts. Of neem een dobbelsteen mee, en spreek op voorhand af wat de betekenis is van wat er gegooid wordt. Vb: 1 is rechtdoor, 2 naar links, 3 naar rechts, 4 rechtsomkeer, bij 5 mag kind x kiezen, bij 6 kind y.
 5. Blotevoetenpad
  Probeer eens een blotevoetenpad uit. Je vindt er op verschillende plaatsen in Vlaanderen. Dat wordt klauteren, klimmen, glijden en ontdekken! 

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes