2900fi.jpg

6 tips voor een geslaagde babyborrel

25/11/2019

Drie dochters, drie babyborrels achter de rug. Telkens waren ze verschillend en achteraf kan ik zeggen: derde keer, goede keer. Van de laatste genoot ik het meest. Hier zijn mijn tips.

Tips voor een geslaagde babyborrel

 1. Onder het motto ‘happy children, happy parents’: zorg voor entertainment voor de kids. Al was het maar een blokkendoos, wat ballonnen, fijne kleurplaten en potloden: alles is goed om het de jongsten naar hun zin te maken en ze bezig te houden. Een springkasteel of een grimeuse/ballonnenplooier zijn ook altijd winners.
   
 2. Zet drankjes in brik en wat snacks op eenbereikbare plaats. Zo kunnen de kleintjes zichzelf bedienen en word jij niet om de haverklap ingeschakeld als ober om een drankje te halen.
   
 3. Nodig enkel de mensen uit waarvan je weet dat ze het zullen appreciëren. Het aantal gasten is kleiner, waardoor je leukere gesprekken voert met de mensen die je er echt wilt bijhebben.
   
 4. Geef het maar wat uit handen: laat een cateraar de boel runnen. Huur een wafelkraam in of laat iemand rondgaan met hapjes en drankjes. Het laatste wat je wilt doen op het babyfeestje is rondhossen als een gek en de hele tijd drank bijschenken, toch?
   
 5. Onthoud: het isjouw babyborrel. Jij beslist wat je wilt doen, hoe en met wie. Fijn dat je (schoon)ouders of vrienden tips meegeven, maar beperk de ‘externe’ input.
   
 6. Niets zo leuk alscadeautjes krijgen (voor je baby welteverstaan). Twee opties in dit geval: je opent het geschenk in het bijzijn van de weldoener en bedankt meteen gepast, ofwel open je het later. Probeer in dat geval stiekem de naam op te schrijven en stuur achteraf een leuk bedankje.