5837fi.jpg

8 lifehacks voor de nieuwe mama door een nieuwe mama

7/01/2020

Voordat onze eerste spruit geboren werd, hadden we onze zaakjes mooi voor elkaar. We namen ons dan ook voor dat dit niet ging veranderen eens die baby er was, ook al had iedereen ons gewaarschuwd. Maar laten we even eerlijk zijn: dat was NIET mogelijk.

Ik was na mijn beide bevallingen een complete hormonenbom, ik had de babyblues in het kwadraat en kon niet helder denken. Ik kon niet beslissen of ik nu huilde van geluk, van overweldiging of gewoon omdat er een triestig liedje op de radio speelde. Helder denken was de eerste weken niet aan de orde.

Zelfs nu ik terug helder denk is het toch hard werk. Met twee kindreen, een man, een kat, een job en een huishouden werk ik KEIhard en zijn alle manieren om mijn werk te verlichten of mezelf wat te kunnen ontspannen broodnodig.

Daarom dacht ik, ik geef enkele tips om het leven net dat ietsje gemakkelijker te maken voor de (nieuwe) mama:

 1. Tip van de assertieve moeder: Wie mag jouw baby vasthouden?
  Het is oké om je baby niet te willen delen met anderen… Ik kan me die eerste dagen in het ziekenhuis nog herinneren: iedereen wou mijn dochter vastpakken, aaien, er op ademen, ik werd er GEK van. Mijn hormonen sloegen op hol, dus JIJ bepaalt wie jouw baby mag vastpakken en niemand anders ;-)
 2. Tip van een propere moeder: Als de pamper overloopt…
  Alle body's zijn gemaakt om af te rollen. Als de pamper is overgelopen en de body hangt vol, stroop hem dan van boven naar beneden af, dan blijft tenminste het bovenlijf van je baby proper.
 3. Tip van de gestresseerde moeder: Oliebadjes
  In het ziekenhuis leerde ik om mijn baby eerst in te zepen en dan af te spoelen in bad, maar veel baby's vinden dat te koud en maken hier dan ook een probleem van… Met alle gevolgen van dien: baby weent, mama weent, papa is zenuwachtig waardoor alles veel trager gaat en zo begint baby nog harder te wenen...  Gebruik badolie! Ineens in bad te doen en moet je NIET extra afspoelen. Ook handig als het huidje van je baby wat droog is.
 4. Tip van de luie moeder: maak je flessen op voorhand
  Vul je flesjes al met de juiste hoeveelheid water en je verdeelpotjes met het juiste aantal schepjes, zo moet je ’s nachts geen lichten aandoen en met een slaapkop een fles vullen – water naast de fles enzo -, je baby huilt minder lang tijdens een hongercrisis en je bent altijd voorbereid als je eens onverwacht weg moet of als je gehaast bent.
 5. Tip van de slimme moeder: Gebruik een thermos met warm water
  Hartje winter (veel te koud!) en je wil niet helemaal naar beneden ’s nachts om die fles op te warmen en het moet allemaal wat sneller gaan? Op stap, lang in de auto en geen mogelijkheid om fles te verwarmen (hoe baby-onvriendelijk is ons land soms wel?)? Giet warm water in een thermos en neem de thermos mee, succes gegarandeerd!
 6. Tip van de georganiseerde moeder: De ordelijke luiertas
  Als je thuiskomt van een uitstapje met je baby, haal alle gebruikte/vuile spullen uit je tas en steek ineens alle propere dingen er terug in (behalve fles en poeder, dat moet a la minute, maar die staan klaar als je de tip van de luie moeder hebt gevolgd :-)). Als je dan eens gehaast, verstrooid, te laat bent of papa gaat volgende keer op stap met baby, dan ben je zeker in orde.
 7. Tip van de soms toch wel egoïstische moeder: Ontspan!
  Breng je baby voor enkele uurtjes naar oma en opa, meter of peter of naar vrienden. Ga eens lekker gezellig eten! Naar de cinema of sauna.
  Wil je niet buiten zonder je baby? Ga dan samen eens in bad als hij/zij slaapt, bestel 10 kilo sushi en drink 3 flessen cava. Voor plezier en quality time met de 'man' moet je niet per se buitenshuis hoor!
 8. Tip van de gelukkige moeder: Geniet!
  Ik klink zo cliché, maar het gaat allemaal veel te snel. Geniet van die momentjes, elke dag kunnen ze weer wat meer en voor je het weet moet je terug gaan werken.

 

 

 

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes