2897fi.jpg

9 dingen die ik vergeten was over pasgeboren baby's

3/12/2021

Het is nog maar vier jaar geleden dat ik mijn tweede dochter op de wereld zette, maar toch was ik al een paar cruciale babydingen vergeten, zo merkte ik tijdens die eerste levensmaanden van mijn derde dochter.

9 babyweetjes die ik was vergeten...

 1. Dat een pasgeboren baby nog niet zelfstandig naar het toilet gaat… Een paar uur na de bevalling kwam de vroedvrouw binnen in de kamer om een paar vragen te stellen rond de borstvoeding, hoe ik me voelde en hoe het met ‘de pamper’ gesteld was. Euh, de pamper? Juist ja…
   
 2. Dat die eerste fruitpap een geklungel van jewelste is. De fruitpap zit namelijk overal, behalve in de mond van de baby. Maar dat die baby voor het overige blijft lachen.
   
 3. Dat je, als je op uitstap gaat, het best de verzorgingstas meeneemt, ook als je borstvoeding geeft. En dat je er goed aan doet luiers en doekjes mee te nemen…Want soms gebeurt het weleens dat de baby diarree heeft en er wat van het bruine goedje op de kleren belandt…Of ik dat zelf heb meegemaakt? Goh, toch de eerste paar keren.
   
 4. Dat baby’s soms wat melk teruggeven. Of soms heel veel, zodat niet alleen de kleren van de baby in de was mogen, maar ook die van de mama. O ja, vergeet dan ook niet de melk die op de vloer terecht is gekomen op te kuisen. En dit allemaal op het moment dat je net dacht klaar te zijn om de deur uit te gaan naar school.
   
 5. Dat de baby niet blijft stilliggen bij het toedienen van neusdruppels of puffertjes en dat je op zo’n moment wou dat je een paar extra armen had.
   
 6. Dat nageltjes knippen van zo’n kleine vingertjes angstaanjagend is. Ik moet toegeven dat ik al een stukje vel heb mee afgeknipt. Per ongeluk. 
   
 7. Dat je zowat om de twee weken bij de dokter staat. Of ze heeft aanhoudende diarree, of ze moet puffertjes krijgen om haar slijmpjes weg te krijgen of ze geeft alles over wat ze binnen krijgt, of ze krijgt om een onverklaarbare reden koorts.
   
 8. Dat die beginnende tandjes verdomd scherp snijden in je vinger.
   
 9. Dat je minutenlang knuffels kan geven zonder dat de baby probeert weg te lopen om te gaan spelen. En hoe zalig ik dat gevoel vind :-)!