6265fi.jpg

9 tips om te besparen op uitstapjes

23/10/2019

Een uitstapje met de kids zou deugd moeten doen en een fijne herinnering  nalaten bij zowel de ouders als de kinderen. In realiteit komt er echter vaak stress en wrevel bij kijken. Een belangrijk deel van die stress wordt veroorzaakt door het zoeken naar het juiste  uitstapje aan de juiste prijs. Een bezoekje aan een pretpark, dierenpark, trampolinepark of speeltuin kan al snel veel gaan kosten, en vaak duiken er dan nog extra kosten op voor bijvoorbeeld de parking of lockers. In dit artikel  geven we enkele concrete tips, zodat je snel en eenvoudig kan besparen op je  uitstapjes. 

 1. Ga op zoek naar de beste aanbieding 
  Voor vrijwel elk soort uitstapje zijn er aanbiedingen te vinden. Zo heb je voordeelsites als Groupon en Tripper, die regelmatig zéér interessante deals  hebben. Momenteel vind je bijvoorbeeld een deal voor 35% korting op Plopsaland-tickets. Daarnaast heb je ook grotere merken als DreamLand en HEMA, die op hun beurt online voordelige tickets verkopen. Ten slotte heb je supermarkten en winkels die kortingsbonnen en online vouchers plaatsen, waarmee je extra voordelig op uitstap kan. Vrijwel het hele jaar door kan je zelfs tot 50% voordeel scoren. En dat kan aardig oplopen voor een heel gezin (lees: 50  tot 100 euro pér uitstapje).   
 2. Bied mee op tickets 
  Een relatief nieuw concept zijn de zogenaamde veilingwebsites. Twee bekende voorbeelden zijn VakantieVeilingen en TicketVeiling. Het concept is simpel: Je biedt al vanaf €1 mee op een setje tickets en de hoogste bieder aan het eind van de rit, wint de tickets voor de geboden prijs. Het voegt alleszins een element van  plezier toe aan het zoeken naar voordelige tickets. Ook voor het winnen van zo’n veiling hebben we tips, maar die houden we voor een volgende artikel ;-).  
 3. Spaarformules 
  Een derde en leuke manier om te besparen zijn de spaarformule. Supermarkten als Lidl, Albert Heijn en Kruidvat hebben zogenaamde spaarformules, waarbij je extra kan besparen op tickets op basis van je eerdere aankopen bij diezelfde winkel. Zo heb je bij Lidl de Lidl Funtrips, waarbij je munten moet inzetten om korting te krijgen op tickets. Die munten verdien je door aankopen te doen bij Lidl. Als je dan toch al aankopen doet bij die winkels, is het een leuk extra voordeel.   
 4. Gezinsvoordelen en voordeelkaarten 
  Komt dit jullie bekend voor? “Ach verdorie! Ik kon eigenlijk gratis binnen via mijn lerarenkaart” of “Via CM konden we eigenlijk 50% korting krijgen op onze tickets”.  Het zijn voordelen die je weleens durft te vergeten, maar ze kunnen je aanzienlijk helpen te besparen: de lerarenkaart, Gezinsbond, CM, samenaankoop en vele andere.  Check deze even voor je je aankoop voltooit! 
 5. Help elkaar te besparen 
  Op Facebook vind je meerdere groepen waarin mensen elkaar helpen te besparen.  Ze delen kortingsbonnen of kortingscodes waarmee je extra kan besparen. Superhandig én het geeft ook voldoening als jij anderen kan helpen! 
 6. Bespaar op vervoer én parking 
  Vervoer kan een grote kostenpost zijn wanneer je een uitstapje wil maken. Je kan o.a. besparen door te carpoolen of door te kiezen voor het openbaar vervoer. Zo heb je vaak ook B-dagtrips van de NMBS, waarbij je een combi deal kan kopen voor toegangstickets + treinbiljetten. Zo spaar je meteen ook de parking kosten uit. 
 7. Let op met eten en drinken 
  Dit is wellicht geen nieuwtje: eten en drinken kost stukken van mensen in  pretparken en op andere uitstapjes. Maak een lunchpakketje klaar of plan een etentje net na of voor je bezoek in. Dan weet je dat je (nog) niet (meer) hoeft te eten ter plekke. 
 8. Ga op het juiste moment 
  Iedereen wil tijdens een schoolvakantie een uitstapje maken. Pretparken en speeltuinen zitten dan bomvol én je betaalt soms meer. ​Plan ahead​ en kies voor een relatief rustige dag om een uitstapje te maken. Waarom eens geen woensdagnamiddag? Of het weekend nét na de vakantie: iedereen is net geweest en  je zal niet over de koppen hoeven te lopen. 
 9. Abonnementen 
  Een jaarabonnement voor een pret- of dierenpark lijkt misschien enkel iets voor mensen die datzelfde park meerdere keren per jaar bezoeken. Maar er liggen zóveel meer mogelijkheden: je krijgt vaak ook 40 of 50% korting op andere uitstapjes. Neem bijvoorbeeld een Plopsa-jaarabonnement: naast gratis toegang tot de Plopsa-parken, ontvang je tot 50% korting op de Efteling, Bobbejaanland, Jumpsquare en vele andere.
  Als je dus van plan bent om minstens 4  à 5 uitstapjes op een jaar te maken, loont het zeker de moeite om eens te kijken naar de voordelen van zo’n abonnement. Je spaart al snel enkele tientallen euro’s uit.   

Ziezo, dat zijn 9 top tips om je te helpen besparen en zo méér te kunnen genieten  met je gezin. Heel erg veel plezier! 

Bestsellers

cover ouders komen van mars

Ouders komen van Mars

€ 21.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes