Soep... Het klinkt zo eenvoudig. Maar het is zo lekker en bevat weinig calorieën. Hier heb je speciaal receptje uit het boek Mama (Di)eet Misschien een ideetje voor het voorgerecht van je kerstmenu?
Ingrediënten
Voor ongeveer 4 liter:
2 uien
2 teentjes knoflook
1 eetlepel margarine of olie
1,3 kg pompoen, in blokjes (diepvries)
400 g wortelen (diepvries)
400 g knolselderij, in blokjes (diepvries)
3 liter water
3 kippenbouillonblokjes
1 flinke eetlepel currypoeder
1 handvol vers basilicum
200 ml kokosmelk (of naar smaak)
Hoe maak je het?
Snijd de ui en de knoflook in kleine stukjes en stoof ze aan in de vetstof.
Doe de pompoen-, wortel- en knolselderijblokjes erbij en laat de groenten even meestoven.
Giet nu het water erbij en voeg de bouillonblokjes en het currypoeder toe. Kook de soep in ongeveer 15 minuten gaar.
Voeg het basilicum toe en mix het geheel. Doe tot slot de kokosmelk erbij. Goed roeren en klaar!
Tips!
Heb je graag stukjes in je soep? Houd dan 0,5 kg pompoenblokjes apart en voeg ze pas na het mixen toe. Laat de soep dan nog even koken.
Nog kokosmelk over? Vries ze in kleine porties of in ijs blokvormpjes in. Zo hoef je niets weg te gooien en heb je ze later binnen handbereik.
Calorieknipper: Kokosmelk maakt de soep minder pikant. Je kunt ze vervangen door kokosdrink of door halfvolle melk, want die bevatten minder calorieën. Kokosdrink maakt het geheel wel iets zoeter van smaak.