6029fi.jpg

Een dag uit het leven van … mama Stefanie

1/07/2019
Mamabaas
Door Mamabaas

Omdat het altijd leuk is om even ‘te gluren bij de buren’, om  eens te zien hoe andere mama’s of papa’s het allemaal aanpakken en hoe het er bij anderen aan toe gaat: onze rubriek ‘een dag uit het leven van’. Vandaag de dagindeling van Stefanie, mama van zoontje Elio (bijna 2).

De week dat mijn vriend met de vroege staat (van 6u tot 14u) gaat de dagindeling als volgt:

4u44 (ja echt exact dit uur!): de wekker van mijn vriend gaat af. Hij kleedt zich aan, geeft mij een kus en doet verder zijn ding beneden. Natuurlijk probeer ik nog even verder te slapen...

6u: mijn wekker gaat af. Eerst sluip ik stil door het huis, want uiteraard heeft ook mijn bijna 2-jarig zoontje nog steeds zo'n gevoelige mama-radar... Dan maak ik mij klaar in de badkamer. Uiteraard ook weer zo stil mogelijk. Als ik hierin geslaagd ben, dan eet ik nog vlug iets beneden en geef mijn beide honden eten en knuffels. Zij doen dan hun rondje in de tuin. Ik stop alles in mijn fietsmand voor het werk. 

6u30/40: ik maak mijn zoontje wakker en geef zijn flesje. Liefst heeft hij dan nog een dekentje of zo erbij en hij geniet er dan ook van om nog even tegen mij aan te kruipen. Daarna tandjes poetsen en kleertjes aan.

Rond 7u: hup de fiets op! Elio afzetten en dan verder fietsen (ruim 40minuten, maar lang leven de elektrische fiets!). Op mijn werk ontbijt ik dan wat degelijker.

Als ik iets na vijf thuiskom dan heeft mijn vriend Elio al afgehaald van de crèche. Als alles écht meezit dan is vriendlief zelfs al begonnen aan het avondeten.

Na het eten is er nog tijd om te spelen en een badje voor Elio. Ik maak alles klaar voor de volgende dag (eigen lunchpakket, tussendoortje en Elio zijn boekje voor de crèche).

Om 19u krijgt Elio nog een flesje melk en extra knuffels. Soms kijkt hij hierbij tv, soms ook niet.

Rond 19u30 is het bedtijd voor hem. Dat verloopt meestal heel vlot. (Hip hoi hiervoor! Al worstelen we wel al enige tijd met het fenomeen 'night terrors'  Doorslapen zit er voor mij dus zelden in...) Daarna is het dus tijd voor onszelf. Dit bestaat uit opkuisen, voorbereiden en relaxen.

Rond 22u kruipen we meestal in ons bed. 

 

Als mijn vriend de late shift (14u tot 22u) heeft verloopt de dagindeling iets anders:

Hij zorgt 's morgens voor onze schat. Elio kan dan dus wat langer slapen en vriendlief kan daarna rustig de dag starten met ons zoontje. Die dagen is hij dus ook pas later in de crèche.

Ik kan na een rustige start van de dag goed op tijd starten op mijn werk en kan dus ook al rond 16u terug naar huis fietsen. Ik ga Elio dan oppikken aan de crèche. Meestal heeft Elio dan heel veel aandacht nodig en probeer ik mijn aandacht dus te verdelen tussen hem en de keuken. Hij wil dan ook heel graag 'meehelpen' . Zo gaat alles meestal dus lekker vlot ( vleug van sarcasme...) . Na het eten is er zoals steeds nog tijd om te spelen, wassen en de volgende dag al voor te bereiden.

Deze week gaat Elio eerder tegen 20u slapen en probeer ik na het opruimen en wat ander huishoudelijk werk te genieten van de rust, mijn zetel en de hondjes. Ook deze week ga ik tegen 22u slapen en inderdaad, hierdoor zie ik mijn vriend deze werkweek eigenlijk niet... Lang leve het weekend dan maar!

 

Wil je graag meewerken aan deze rubriek? Stuur dan een overzichtje van jouw dag (en eventueel een foto van  je gezin) door naar lore@mamabaas.com

Bestsellers

cover ouders komen van mars

Ouders komen van Mars

€ 21.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes