5951fi.jpg

Eropuit dit weekend, maar geen inspiratie? Een paar tips!

23/05/2019
Mamabaas
Door Mamabaas

Weekend! Twee dagen vrij om samen uitstapjes te doen. Geen inspiratie? Check this out!

Watersportdag

Al jaren gaat in de maand mei de watersportdag door. Vroeger was dat één weekend, maar door het grote succes werd nu de hele maand mei uitgeroepen tot ‘watersportdag’.

Zo kan je op zaterdag 25 mei zeilen in een sportieve zwaardboot in Paal of kajakken in Neerpelt. Maak kennis met Stand Up Paddle SUP in Oudenaarde. In Kelchteren is er zelfs een volledige watersportdag waar je kan kennismaken met windsurfen, zeilen, duiken en nog veel meer.

Ook op zondag 26 mei is er heel wat te doen: zo kan je in Grobbendonk leren waterskiën, in Oostende maak je kennis met golfsurfen, in Antwerpen kan je wakeboarden en in Sint-Niklaas leer je zeilen met carravelle.

Zin om dit weekend kopje onder te duiken? Check dan watersportdag om te weten welke watersporten je dit weekend kunt uitproberen in jouw buurt

Meer zin in natuur?

Vanaf dit weekend is er vanalles te doen naar aanleiding van ‘de week van het insect’.

In Mechelen kunnen kinderen op zaterdag en zondag  'krabbelen met kriebelbeestjes' tijdens een workshop in het Vrijbroekpark.

Als je op zoek bent naar een spannende avondactiviteit, ga dan nachtvlinders spotten op zaterdagavond in Kiewiet.

Zoek je eerder een activiteit in het Westen van het land? Ga dan op zondag naar Provinciaal domein Bulskampveld voor een kriebelbeestjeswandeling, breng een geleid bezoek aan de bijenhal of ga waterbeestjes onderzoeken in de poel.

In Disveld Doomkerke (Ruiselede) maak je dan weer kennis met amfibieën, slakken en nog veel meer leven in en rond de waterpartij van Disveld.

Meer info op insectenweek