4224fi.jpg

FAQ Mama Dieet: is je buik(je) nog gezond?

18/10/2016

Zit je nog met een euhm overtollig buikje en wil je graag weten of dit nog 'gezond' is? Heel makkelijk. Je kunt dit zelf testen door je buikomtrek te meten!

Ga rechtop staan en zet je voeten ongeveer 30 cm uit elkaar. Zoek het laagste punt van je ribben én het bovenste punt van je heupen en houd je vinger op het middelpunt tussen de twee.

Leg nu de lintmeter rond je buik, ter hoogte van je vinger en lees het resultaat af:

  • Normale buikomvang: minder dan 80 cm.
  • Vergrote buikomvang: 80 - 88 cm.
  • Ernstig vergrote buikomvang: meer dan 88 cm.

 

Eén lichtpuntje: mannen mogen minder vet hebben dan vrouwen! In lang vervlogen tijden (right :-)) was er een strikte taakverdeling. Mannen brachten het voedsel aan en waren de jagers, vrouwen bereidden de maaltijden. Om goed te kunnen jagen, moesten de mannen sterk en snel zijn en daar paste een grote vetvoorraad natuurlijk niet bij.

Mannen kunnen trouwens in vergelijking met vrouwen ook maar een beperkte hoeveelheid vet opslaan zonder daar fysiek last van te krijgen. Bij mannen zit het vet meestal op de buik (de ongezondste plaats), bij vrouwen eerder rond de billen. En, niet te vergeten, mannen hebben ook geen grote vetopslag nodig omdat zij geen kinderen kunnen krijgen en geen borstvoeding kunnen geven. Aha!