7596fi.jpg

Filmtip: Hallo wereld!

31/08/2021
Mamabaas
Door Mamabaas

Vanaf vandaag kan je de film ‘Hallo wereld!’ bekijken in de bioscoop óf exclusief online. In deze fantasierijke film ontwaakt een levendige biotoop in een wereld van papier-maché. Een aanrader voor kinderen om samen met de dieren de wereld stap voor stap te ontdekken.

De film gaat over verschillende dieren die in en rond een rivier leven, en we volgen hen vanaf de geboorte doorheen de vier seizoenen. Eigenlijk is het een soort natuurdocumentaire, maar dan in animatievorm en speciaal voor kinderen.

filmposter

Wie ben ik? Heb ik pootjes? Hoe leer ik te ademen? En wat eet ik eigenlijk graag? Verschillende diersoorten worden geboren en leven langs de rivier. De ransuil vliegt op en leeft ’s nachts. De watervogel maakt zich onzichtbaar, doet de zeewierdans en vangt zo een vis. De ijsvogel zoekt naar een plekje in de zon. En dan zijn er nog de moerasschildpad, de bosvleermuis, de overbouwer, de gigantische snoek en de vuursalamander. Hallo wereld!

De film werd prachtig vorm gegeven met verschillende materialen. De vertelstem is niemand minder dan Kristel Verbeke. 

Meer info over de film vind je hier.

Zomaar een dag, bij zomaar een vijver

Als aanvulling op de animatiefilm is er het prentenboek Zomaar een dag, bij zomaar een vijver. Dat boek bevat dezelfde mooie beelden als de film en tekst geschreven door Bibi Dumon Tak.

Open het boek, kijk tussen het riet en verwonder je over alles wat vliegt, zwemt, kruipt en opgroeit bij de poel. Ontdek hoe een schildpad uit het ei komt en hoe een libel vleugels krijgt.

Meer info over het boek vind je hier.

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes