3146fi.jpg

Gevraagd: televisiekanaal voor voedende mama’s

1/03/2018

Borstvoeding of flesjes, dat maakt niet uit: élke mama slaakt een zucht wanneer ze even terugblikt op de eerste weken postnataal. Toen ik voor de vierde keer mama werd stelde ik nog maar eens vast: voedende mama’s hebben dringend nood aan een steengoed televisiekanaal!

Strijd tegen chronisch slaaptekort kan aangenamer

Voor alle duidelijkheid: de knuffelmomenten, de heerlijke babygeur, de snoetetrekkerij, het innestelen op je borstkas, .... maken het allemaal meer dan de moeite waard. Maar je wallen verklappen dat je die eerste weken ook wel een strijd levert tegen een chronisch slaaptekort.

En die strijd kan nog wat comfortabeler gemaakt worden, toch? Hoog tijd dat de wereld beseft dat voedende mama’s een ijzersterk programma op televisie moeten krijgen!

Want geef toe, buiten dat we beter op de hoogte zijn omdat we dagelijks vijf keer de heruitzending van het nieuws bekijken, kan er best nog wat gesleuteld worden aan het kijkcomfort tijdens het voeden. Ik heb het hier over een gat in de markt!

Speciaal feedingprogramma en andere maatregelen voor voedende mama’s

Dus… Wat als de wereld zich echt zou aanpassen? Ik geef alvast een tiental ideetjes…

  1. Dan zou de afstandsbediening via een vernuftig ingeplant magnetisch systeem vanzelf naar je vrije hand toeschuiven. Want dat gedrocht ligt altijd aan de verkeerde kant van het bed, zodat je er niet aankan wanneer je baby net goed aan het drinken is.
  2. Dan zou hetzelfde systeem ook in je bril of je fles water worden ingeplant...
  3. Dan zou je bij het opstellen van de geboortelijst een 10-tal dvd’s moeten kiezen met vrouwvriendelijke series, zodat je genoeg kijkvoer hebt voor een hele zwangerschapsverlofperiode. Die dvd's worden bovenaan de lijst geplaatst, onder de term 'prioritair'. En niemand die hier een probleem van maakt...
  4. Dan zouden reuzen zoals Telenet of Belgacom je een speciaal ‘feeding’programma aanbieden, gratis en voor niks, omdat wij de toekomstige ministers en redders van de wereld voeden.
  5. Dan zou Netflix je standaard een gratis abonnement aanbieden voor de eerste maanden na je bevalling.
  6. Dan zou voetbal op televisie schadelijk zijn voor de gezondheid van je kindje.
  7. Dan zou er een televisiekanaal bestaan enkel en alleen voor jonge mama’s waar we via spraakherkenning heerlijk kunnen chatten met elkaar tijdens de slapeloze nachten. Mannelijke indringers riskeren gevangenisstraf.
  8. Dan zou Sturm der Liebe een Oscar winnen.
  9. Dan zouden we per 25 voedingen een paar oorbellekes mogen kiezen.
  10. En dan worden we gehuldigd in het paleis met een medaille voor moed en zelfopoffering… (of is dit te veel gevraagd?) :-)

Ach,  af en toe een klein duwtje in de rug... Meer vragen we niet hé, mama’s?

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes