6322fi.jpg

Haarverlies na de zwangerschap: hoe komt het en wat kun je eraan doen?

24/08/2021

Het is voor veel vrouwen waarschijnlijk een herkenbaar fenomeen: tijdens je zwangerschap wordt je haar dikker en geniet je van een stralende en volle coupe haar. Maar een paar maanden na de bevalling volgt de ontnuchtering: je haar valt uit, en niet zo’n klein beetje ook. Je borstel, het doucheputje, de sofa … Overal vind je haar terug. Help! Hoe komt dat, en wat kan je eraan doen?

Je haar tijdens de zwangerschap

Je haar wordt dikker. Dat komt doordat oestrogeen een deel van je haar in de actieve groeifase houdt, waardoor er minder haar uitvalt.

Een deel van de vrouwen vindt dat, na enkele maanden zwangerschap, hun haar er beter uitziet, dikker aanvoelt, meer glanst en volheid heeft. Anderen ervaren geen verschil, en een aantal vrouwen vinden dat hun haar droger aanvoelt en dat ze meer nood hebben aan hydraterende behandelingen.

Je haar na de zwangerschap

Enkele maanden na de bevalling kan er meer haarverlies optreden. In vaktermen wordt dit ‘telogeen effluvium’ genoemd: te veel haren belanden in de ‘telogene fase’ (rustfase) en vallen uit. Dat komt doordat de concentratie oestrogenen nu tot op een normaal niveau is teruggevallen.

Het is dus compleet normaal dat je een paar maanden na de bevalling meer haar begint te verliezen.  Hoeveel en hoe lang je je haar verliest, hangt af van persoon tot persoon.

Wat kan je eraan doen?

Voedingssupplementen met vitamines A, B, C en E en met zink zorgen voor een gezonde haardos. Alline procap is daarbij een uniek, compleet en gepatenteerd voedingssupplement voor het haar.

Alline procap heeft een unieke samenstelling. Zo bevat het biologisch beschikbare keratine. Dat eiwit, waaruit 95% van ons haar bestaat, geeft het haar structuur en maakt het stevig. Het wordt gehaald uit de wol van schapen, en is dus 100% natuurlijk. Alline procap bevat alle 18 aminozuren waaruit de keratinemolecule is samengesteld, en door een gepatenteerd productieproces heeft deze keratine het potentieel om voor 95% opgenomen te worden door het lichaam1.

Die keratine wordt bovendien aangevuld met 11 vitaminen (B1, B2, B3, B5, B6, B8, B9, B12, C, E en ß-caroteen) en 3 mineralen (Zink, Ijzer en Koper), die elk een rol spelen in de haarcyclus. De inname ervan draagt dus bij aan haargroei en het behoud van normaal haar.

Het resultaat: Mooier, meer glanzend én sterker haar. Yes, please! 

Meer info vind je hier.

 

1Evaluation of the bioavailability activity of Cynatine HNS. Facroderm srl, Italy.

 

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Alline Procap. Meer lezen over ons advertentiebeleid kun je hier.