3091fi.jpg

Het leven zoals het is ... voor én na kinderen

20/03/2019

Een avondje uit, rustig ontwaken, een gezellig dagje shoppen, gevolgd door een tweede fijn avondje uit met het lief. Veronique genoot volop van de onbezonnen pre-kindjestijd voor haar kindjes. Maar eigenlijk geniet ze even veel van de hectiek, de chaos en onvoorwaardelijke liefde van het leven mét haar kleintjes.

Voor de kinderen

Het is bijna tien uur wanneer ik wakker word. Met een kleine kater… – jeetje, wat was dat een leuk feestje gisteren! Het geeft niet. Het is heerlijk stil in huis en ik heb vandaag niets om handen. Ik besluit om mijn dag te beginnen met een ontspannend bad. Na een pijnstillertje. Voor die lichte hoofdpijn, remember?

’s Namiddags besluit ik even de stad in te gaan. Een beetje rondkuieren. Wat winkeltjes doen. Ik stap ons lievelingsrestaurant binnen en reserveer een tafeltje voor twee. Verrassing voor mijn lief, vanavond een romantische tête-à-tête. En wie weet pikken we ook de laatavondfilm mee.

Ik heb nog wat tijd over en stap last minute de kapper binnen. Waarom niet? Héérlijk! Net voor ik naar huis ga, loop ik mijn beste vriendin tegen het lijf. Iets gaan drinken en nog wat napraten over gisteren? Sure, I’m in!

Het is avond wanneer ik mijn lief in mijn nieuwe outfit en nieuwe snit sta op te wachten. We gaan gezellig tafelen en naar de film. Na dat feestje van gisteren besluiten we toch tijdig te gaan slapen. Maar niet voor we het eerst gezellig hebben gemaakt ;-).

Na de kinderen

Ik schrik wakker. Mijn ogen jeuken. Iemand pulkt aan mijn wimpers. Hoe laat is het eigenlijk? Moeizaam open ik mijn ogen. Ah, het is dochterlief. ‘Dag mama, ik wil een shortje aandoen.’

Half zeven. Zaterdagochtend. Ok... Ik zou het liefst nog even een douche willen nemen, maar de dochter beslist daar anders over. Zij wil naar beneden. Fristi drinken. Oh ja, en een shortje aandoen. Here we go.

De dag zal er een tikkeltje anders zal uitzien dan na dat feestje. Misschien ziet je leven er helemaal anders uit eens er kindjes zijn. Ontwaken en opstaan verloopt doorgaans iets chaotischer. In bad gaan beperkt zich meestal tot een snelle douche. Of ik word vergezeld door dochterlief, badeendjes en aardbeienbadschuim. Shoppen wordt vervangen door naar de winkel gaan voor de levensnoodzakelijke boodschappen. Ach, positief bekeken: ik houd er telkens een work-out aan over.

Naar de kapper gaan, een etentje voor twee, een uitje met de beste vriendin… dat lukt allemaal. Na wat gepuzzel met de agenda’s en de beschikbaarheid van de oppas. En het wordt beter! Eens ze groter én dus ook zelfstandiger worden, gaat het allemaal weer wat vlotter. De oudste begint het zelfs leuk te vinden om te gaan winkelen of iets te gaan drinken. Toegegeven, mijn Marc Jacobs is nu wel gevuld met luiers, tutjes, doekjes, koekjes, slabbetjes… Maar ik zou voor geen geld ter wereld willen ruilen.

En het aspirientje in de ochtend? Dat staat nu ’s avonds klaar. Als de kindjes in bed liggen. En ik heel eventjes in de zetel kan neerploffen. Of toch niet? ‘Mamaaaaa, ik moet nog effe pipi doen’.

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes