5157fi.jpg

Het proberen waard: dansen tijdens de weeën voor een snellere bevalling

5/05/2020
Mamabaas
Door Mamabaas

Dansen, het is wellicht het laatste waar je aan denkt wanneer je die pijnlijke weeën probeert op te vangen. Toch is de Braziliaanse Dr. Fernando Guedes da Cunha ervan overtuigd dat dansen tijdens de weeën zorgt voor een vlottere bevalling, en dus danst hij vrolijk mee met zijn patiënten.

Rechtop blijven

Het publiek smult er in elk geval van: een filmpje van de ‘dansende dokter’ die samen met een vrouw in arbeid danst op Despacito, ging meteen viraal. De gynaecoloog zette bij het filmpje nog de boodschap “Dansen, wandelen, activiteiten met de fysiotherapie bal en zelfs squats zorgen er allemaal voor dat de patiënte rechtop blijft, en dat heeft een positief effect op de arbeid. We proberen steeds meer menselijke maatregelen te treffen om zwangere vrouwen betere zorg te bieden.”

Snellere bevalling

Uit onderzoek blijkt inderdaad dat vrouwen die in beweging blijven tijdens de weeën sneller bevallen. En ook dansen kan ervoor zorgen dat alles vlot verloopt. “De baby moet door het geboortekanaal, dus als de mama beweegt, dan assisteert ze haar baby ook om door het geboortekanaal te bewegen. Bovendien verzacht dansen niet alleen de pijn, het zorgt ook voor de nodige afleiding.”

Niets dan voordelen

Niets dan voordelen dus. Al lijkt het ons niet zo evident om nog soepel met die heupen te shaken als je hoogzwanger bent, laat staan tijdens pijnlijke weeën. Maar misschien moet je toch maar je favoriete muziek in je koffertje voor het ziekenhuis steken. Het is op zijn minst het proberen waard, je weet maar nooit dat het helpt!  

Bestsellers

cover ouders komen van mars

Ouders komen van Mars

€ 21.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
sweater marvellous metie

Sweater | Marvellous metie

€ 44.99

Meilleures ventes