4592fi.jpg

Hilary Duff over het single moederschap: sometimes it sucks

17/03/2017
Mamabaas
Door Mamabaas

Het moederschap kan soms zwaar zijn, daar zijn we hier heel eerlijk over, maar het alleenstaand moederschap kan nog een pak zwaarder zijn. Niet dat het een wedstrijd is, maar actrice Hilary Duff is er heel open over: het suckt soms big time.

Leuk een break van de kinderen?

Op Instagram vertelt ze open over het alleenstaand moederschap. “Sommige van mijn vrienden zeggen me: ‘God, dat moet toch leuk zijn, een break krijgen van je kinderen omdat je ze moet delen.’ ‘Ik ben gescheiden en het suckt”, zei de actrice. “Wel, het suckte voor een tijdje, nu voelt het gewoon normaal.”

Duff scheidde in februari 2014 van haar man Mike Cormie toen hun zoon 2 jaar was. Het koppel bleef wel enorm vriendschappelijk naar elkaar toe en hebben co-ouderschap.

Toch heeft Duff last van een bijna voortdurend schuldgevoel en lijden haar beslissingen daaronder.

“Ik voel me altijd wel over iets niet goed. Ik ben nu niet aan het werk en daarover voelde ik mee eerst gestresseerd. “Ik mag niet te lang stilstaan.” En het is belachelijk. Ik heb een kind; het is compleet oké om niet de hele tijd overwerkt te zijn.”

hilary duff

Last van schuldgevoel

Vorig jaar biechtte Duff ook op dat het “moeilijk is om te zeggen dat je het allemaal kunt hebben. Ik denk dat dat juist is, tot een bepaald punt, maar volle gas, met de pedaal helemaal ingeduwd, dat is moeilijk. Je bent toch iets aan het missen, of dat nu een carrière is of een gezin. Als ik heel hard moet werken, voel ik me extreem schuldig.”

Ondanks dat schuldgevoel kan de actrice niet tegen het zogenaamde mom shaming. Ze kreeg vorig jaar kritiek op Instagram omdat ze een foto had gepost met zichzelf toen ze haar zoon op de mond kuste, waarop ze een fel epistel terugschreef. “Voor iedereen die commentaar heeft over de kus op de lippen van mijn 4-jarige zoon en zegt dat het ‘niet gepast’ is: ga gerust je gang en klik op ontvolg met je vooringenomen geesten en oordelen.”

Anywho, ’t is werkelijk overal hetzelfde, ook al ben je bekend of niet. Het moederschap, en zeker het single moederschap (maar dat geldt natuurlijk ook voor vaders), kent heel grote laagtes. Gelukkig zijn er die momenten waarop je weet: ‘Yep, hiervoor doe ik het allemaal.’

Laat ons elkaar dus nog maar wat meer ondersteunen in plaats van te oordelen, want we zitten allemaal in de same sisterhood! 

Bestsellers

cover ouders komen van mars

Ouders komen van Mars

€ 21.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes