Homemade kitchen: quinoa, spliterwten en linzen met appeltjes en gebakken kip

  • door Mama

Een lekkere gezonde maaltijd om eens te maken als middag- of avondmaal. Geniet ervan!

Een lekkere gezonde maaltijd om eens te maken als middag- of avondmaal. Geniet ervan!

Wat je nodig hebt (voor 2 volwassenen en 2 kindjes)

  • 1,5 kop quinoa
  • 0,5 kop spliterwten
  • 0,5 kop groene linzen
  • 3/4 blokje kippenboullion
  • 4 vaste appeltjes
  • 4 kippenfilets
  • kippenkruiden
  • peper en zout
  • olijfolie
  • klontje boter
  • een mespuntje kaneelpoeder

Zo maak je het

Verwarm de oven op 180 graden.

Breng twee potjes water aan de kook met telkens een kop water in.

Doe in het ene potje de linzen en het andere de spliterwten. Roer vaak om gedurende 20 minuten.

Kruid de kippenfilets met kippenkruiden, peper en zout. Giet wat olijfolie over. Leg ze in een vuurvaste schaal en steek ze in de oven voor een 20 tot 25 minuten. Draai ze af en toe eens.

Was de appeltjes. Haal het klokkenhuis uit de appels met een appelboor. Leg ze in een vuurvaste schaal en leg op ieder appeltje een klontje boter en strooi er een heel klein beetje kaneelpoeder over. Zet ze bij de kippelfilets in de oven voor een 10 tot 15 minuten.

Breng een goeie 2 koppen water aan de kook met de kippenbouillon. Spoel de quinoa en doe ze in het kokend water. Minder het vuur en roer gedurende 8 minuten vaak om. Zet ze van het vuur en laat de quinoa gedurende een paar minuten nog wat rusten met het deksel op de pan. De quinoa mag nog vochtig zijn. De kippenbouillon zorgt ervoor dat de combinatie met de linzen en spliterwten niet te droog wordt.

Haal ondertussen de spliterwten en de linzen van het vuur en giet het resterende vocht af.

Meng ze onder de quinoa en proef af.

Haal de kippenfilets en de appeltjes uit de oven en serveer.

TIP:

  • Quinoa, spliterwten en linzen zijn makkelijk te vinden in de supermarkt. Staat vaak bij de bioproducten, bij de rijst of de noten 

Meer lezen? Hier zie je een voorbeeld van een menu: