4984fi.jpg

Ideaal voor mensen met huisdieren en kiddo's die niet houden van poetsen: Annelies test 3-in-1-stofzuiger (ook dweil!)

31/10/2017

Poetsen… Er zijn natuurlijk mensen die dat supergraag doen, maar euh, er zijn er ook voor wie dat een noodzakelijk kwaad is. Zo ook voor Annelies die een drukke job heeft, een baby én een mopshond. Lees: veel vuil in huis (haartjes van de hond, kruimels van de baby). Kan de Philips PowerPro Aqua-stofzuiger (en kruimeldief en dweil in één!) een verschil maken voor haar?

baby en hond in zetel

Poetsen mag niet te lang duren

Toen Mona geboren werd, woonden wij nog op een appartementje van 100 vierkante meter. Wij, dat zijn mijn man en ik, baby Mona en mopshond Ozzy. Er moest gepoetst worden, maar op 10 minuten had ik het grootste deel van het appartement al gestofzuigd. Dat veranderde wel toen we in mei van dit jaar naar onze huis verhuisden en de baby een kruipende peuter geworden was…

Dat een huis met kinderen proper houden een serieuze job is, dat hoef ik aan jullie niet uit te leggen. Maar tel daar nog een hond bij en je kan zowat 24/24 uur met een stofzuiger rondlopen. Ozzy is een mops en heeft korte beige haren. Ideaal, denk je, een hond met korte haren, maar dat geldt niet voor een mopshond… Dat hij nog haar heeft verbaast mij elke dag. Echt, als ik al het haar wat hij verliest zou bijhouden, ik zou een exclusieve kussenlijn kunnen starten denk ik. Gelukkig is hij zo lief. 

Mona en Ozzy = beste vrienden

Ik heb al dat haar nooit fijn gevonden. En sinds Mona erbij is gekomen heb ik er al helemaal een hekel aan. Je wil niet dat dat kind altijd vol haar hangt hé. Mona daarentegen trekt het zich allemaal niet aan. Zij rent achter Ozzy, streelt hem, trekt aan die haren en ik zie alles, letterlijk, in het rond vliegen. Ook op plaatsen waar Ozzy niet komt is er eigenlijk geen ontsnappen aan.

In theorie zou ik dus elke dag twee keer kunnen stofzuigen, maar ja, wie heeft daar nu tijd voor of zin in? Opruimen, stofzuigen, poetsen… het zijn niet meteen hobby’s waarmee ik mijn vrije tijd graag vul. Hoe efficiënter het allemaal kan, hoe liever. 

hond met doos stofzuiger Philips

Stofzuigen en dweilen in 1?

Ik was maar wat bereid om de PowerPro Aqua-stofzuiger van Philips te testen, een 3-in-1-model dat fungeert als stofzuiger, kruimeldief én waarmee je met nat kan poetsen. Hoink? Vooral dat laatste element sprak me wel aan, want het voelt toch allemaal netter als je even hebt gedweild.

Maar concreet zou je dan denken: dat zal wel een gigantisch toestel moeten zijn. Gelukkig kwam er een redelijk kleine doos aan (oef, het neemt niet te veel plaats in, ons kot gaat niet vol staan met toestellen). Ozzy keek wel al redelijk sceptisch alsof hij wist hoe laat het was: bye bye haartjes overal… Haha!

hond met stofzuiger

Gebruiksgemak Philips PowerPro Aqua

Ik stak het apparaat zelf (!) in elkaar, laadde het op, deed water in het reservoir en ik ging ervoor. En inderdaad, het stof en de vuiligheid werd opgezogen, en in één beweging volgde de dweil. Mijn werk werd gehalveerd. Tsjakka! Of hoe het leven van een ouder vergemakkelijkt kan worden.

Het is trouwens een heel licht en handig model. Wanneer Mona ’s morgens met haar boterhammen heeft gekruimeld (wat slechts heel af en toe gebeurd, kuch, voor het overige is het een heel proper kindje hoor), neem ik snel even mijn Philips om het op te zuigen. Ik merk dat ik veel sneller naar die stofzuiger grijp dan naar mijn vorige, eerder klassieke stofzuiger.

En Ozzy? Hij vindt al dat gedoe over zijn haarverlies overdreven en wenst graag te vermelden dat het absoluut niet zo erg is als ik hier doe uitschijnen. Yeah right… Hij is natuurlijk niet diegene die moet poetsen.

Kortom: ik ben tevreden met deze 3-in-1-stofzuiger. Het huis ligt er precies wat netter bij dan daarvoor, juist omdat ik de stofzuiger iets sneller gebruik dan een klassiek model. Eén klein dingetje zou het nog helemaal af maken: dat er een knappe poetsman in die stofzuiger zou verstopt zitten die het poetsen helemaal voor mij doet. Ach wel, een mens kan maar dromen, niewaar ;-)...

kind met stofzuiger

Voor- en nadelen Philips PowerPro Aqua

Nog alles even kort op een rij:

Nadelen

 • Niet geschikt om je stoffen zetel mee te stofzuigen, maar daarvoor kun je de stofzuiger snel ombouwen tot kruimeldief.
 • De handeling van tegelijk stofzuigen en poetsen gaat iets trager dan enkel het stofzuigen. Maar omdat je niet nog eens moet gaan dweilen spaar je dan weer wel tijd uit.
 • Hij moet +/- 5 uur opladen (maar de batterij gaat dan wel lang mee, tot 60 minuten gebruikstijd).

Voordelen

 • Je kan makkelijk switchen tussen alleen stofzuigen, kruimeldief of dweilen.
 • Het toestel is heel licht.
 • Je kan er ook makkelijk de trap mee stofzuigen.
 • Makkelijk in gebruik (en om in elkaar te zetten).
 • Efficiënt doordat het een 3-in-1 model is (je halveert je poetstijd).
 • Voldoende zuigkracht.
 • Er is ook nog een knop voor nog meer zuigkracht.
 • Makkelijk op te bergen.

* Deze blog kwam tot stand in samenwerking met Philips. Meer info over ons advertentiebeleid vind je hier.

Bestsellers

cover ouders komen van mars

Ouders komen van Mars

€ 21.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes