6418fi.jpg

Ik zal nooit meter worden

19/12/2019
Mamabaas
Door Mamabaas

Meter of peter worden: een klein plekje in een hart dat extra wordt gevuld met liefde. Ik wist al heel snel dat kinderen een belangrijke plaats gingen hebben in mijn leven. Mijn broer en ik maakten een pact, we zouden allebei meter/peter worden van onze ongeboren toekomstige kinderen. Want aan wie zouden we het anders vragen?

In 2017 werd ik zwanger, onze zoon kreeg 2 peters. Mijn man zijn broer, en uiteraard mijn eigen broer. Onze zoon is gek op zijn 2 peters en dat zou ik nooit anders hebben gewild.

Nooit meter

Ik zal nooit meter worden. Een leegte dat in mijn hart nooit zal worden gevuld.

Mijn broer kreeg op zijn beurt het jaar daarna ook een flinke zoon. De vraag werd niet aan mij gesteld. Om het toch enigszins in het gezin te houden, werd het aan mijn man gevraagd. Hij heeft geen seconde getwijfeld en nam er met veel liefde een tweede petekind bij.

Ik zal nooit meter worden. Zelf heb ik weinig tot geen mensen die dicht genoeg staan om mij als meter te vragen.

Leegte opvullen

Omdat ik die leegte in mijn hart zo graag gevuld wil hebben ging ik op zoek naar een andere manier.

Ik ontdekte het Cunina-programma, een meter/peter programma waar je een kindje  de nodige steun kan bieden doorheen heel de schoolcarrière. Je krijgt een petekind toegewezen met wie je via briefwisseling kan corresponderen, en omgekeerd krijg je ook zijn/haar schoolresultaten. Er worden zelfs reizen aangeboden met andere peetouders om je petekind te gaan bezoeken.

Ik heb dan ook meteen een dossier ingediend om peetouder te worden. Een kindje zonder veel toekomstperspectief een reden geven om hard te werken en dromen te verwezenlijken.

En ik, ik ga een kleine leegte kunnen vullen.