5014fi.jpg

Loved by Lou: kledinglijn en online platform voor premature baby’s en hun ouders

17/11/2017
Mamabaas
Door Mamabaas

Vorige week lanceerde Kajsa Leyman de webshop Loved by Lou. Met dit online platform wil Kajsa de ouders van premature baby’s ondersteunen in de eerste moeilijke dagen, weken en maanden. Centraal staat de exclusieve kledinglijn, die rekening houdt met de speciale zorgen die premature baby’s vragen. Maar daarnaast worden ook allerhande oplossingen op maat geboden. Doel van de ontwerpster: een positieve sfeer creëren. Want ook ouders van prematuurtjes willen pronken met hun baby.

Zelf mama van een premature baby

Twee jaar geleden werd de Mechelse Kajsa Leyman zelf mama van Lou, die door zwangerschapsvergiftiging 6 weken te vroeg werd geboren. Ze weet dus uit ondervinding hoe heftig die eerste periode is als mama van een premature baby. “De eerste keer dat Lou kleertjes mocht dragen, was heel bijzonder en emotioneel. Pas toen ze haar eerste kleine outfitje aanhad, kon ik mijn kind echt als ‘een kind’ zien. Toen wist ik, alles komt goed.” Helaas merkte ze toen dat het aanbod vandaag de dag zeer beperkt is.

Al snel nam Leyman daarom de beslissing om haar carrière vaarwel te zeggen, en haar schouders onder dit project te zetten. Ze ontwerpt zelf kleertjes voor premature baby’s. De kleinste maat begint vanaf 750 gram, en gaan tot maat 48. De kleertjes hebben openingen aan de zijkant voor de kabeltjes in de couveuse.

Meer dan alleen kleertjes

Maar Leyman wil meer dan alleen kleertjes verkopen. Ze wil ouders ook een gerust en veilig gevoel geven, net omdat ze uit eigen ervaring weet welke rollercoaster er volgt na de bevalling. Daarom worden er op de webshop ook andere hebbedingen aangeboden waarbij het aanbod voor prematuurtjes momenteel tekortschiet. Zo biedt Leyman een oplossing voor last minute geboortekaartjes, aangepaste mijlpaalkaarten, boeken voor en over premature baby’s, knuffels met baarmoeder- en/of hartgeluiden, gespecialiseerde fotografen voor mooie couveusefoto’s, …

“Met het project wil ik ouders die hetzelfde doormaken steunen, en het gevoel geven dat alles wel goed komt. Want je weet niet goed wat te doen in zo’n periode, en je volgt blindelings het advies van de medische en verzorgende experten, met alle respect voor wat zij doen. Door een totaalpakket aan te bieden, hoeven ouders tijdens die intensieve periode hun tijd niet te steken in de zoektocht naar specifieke spulletjes.”

Mooi meegenomen: bij elke onlineverkoop gaat er 1 euro naar de Vereniging Voor Ouders van Couveusekinderen (VVOC), hét aanspreekpunt voor ouders die een premature baby hebben.

Wil je zelf een kijkje nemen op de webshop, dan kan je hier terecht.

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes