7333fi.jpg

Luxeprobleem: welk cadeau vraag ik voor de geboorte van ons tweede kindje?

2/04/2021

Hoi, ik ben Irene, mama van een zotte dochter en zwanger van mijn tweede meisje. Ik moet over drie maand bevallen en ik heb geen idee wat ik als geboortecadeau kan vragen. Babyspullen en kleertjes hebben we in overvloed. Extra speelgoed hebben we ook niet nodig, want we struikelen nu al over alle spullen van onze peuter. Zijn er nog mama’s die dit luxeprobleem hebben? En hoe hebben jullie dit aangepakt?

Hey Irene, je bent zeker niet alleen met dit ‘luxeprobleem’. Die overdaad aan spullen maakt je stapelgek, dat kennen we! Maar no worries, er zijn alternatieven. 

Steun een goed doel

Misschien wil je met de geboorte van je dochter ook anderen gelukkig maken? Schenk dan het geboortegeld (of een deel ervan) aan een goed doel. Er zijn veel organisaties die daarop inspelen en een formule aanbieden waarbij vrienden en familie een bedanking krijgen als ze gestort hebben, zoals Unicef, SOS Kinderdorpen, Memisa, Plan België, Moeders voor Moeders, Natuurpunt, … Maar ook kleinere of lokale initiatieven zullen heel blij zijn met het geld naar aanleiding van de geboorte van jouw dochtertje.  

Sparen voor als de baby al een flinke dochter is

Het leven is duur en dat wordt er komende jaren helaas niet beter op. Nu al sparen voor voor later kan dus zeker geen kwaad. Een klassieke spaarrekening brengt bijna niets op, maar ideaal hiervoor is de superdeluxe spaarformule van Yongo. Hier zijn er verschillende formules mogelijk. Als je een durver bent, dan kan je het geld beleggen met Yongo Star. Speel je liever op safe? Ga dan voor een vast rendement met Yongo Moon. Het is zeker de moeite om dit eens uit te zoeken, enkele Mama Baas-mama’s deden het je voor en zijn alvast fan! Als Mama Baas-volger krijg je trouwens 20 euro cadeau op de lange termijnrekening van elk kind. Gebruik hiervoor de kortingscode BAAS.

boomhut

Zie het groots

Een derde mogelijkheid is om het geboortegeld te investeren in een groot project. Bijv. een boomhut in de tuin, een bakfiets om de baby naar de crèche te brengen, de afwerking van de speelkamer, de sauna op zolder (af en toe mag je ook eens aan jezelf denken, he) …  Vrienden en familie kunnen een centje storten op jullie rekening. 

Of je opent een Yongo Dreams en maakt hier jouw verlanglijst aan. Supereenvoudig en op de app kan je jouw spaarpotje zien groeien zonder er iets voor te moeten doen. Zalig, toch? :-) 

We wensen je alvast heeeeel veel succes met de geboorte van jullie dochtertje. En met dat geboortegeld komt het zeker dik in orde! :-)

Het Mama Baas-team & Yongo 

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Yongo van AG Insurance. Meer lezen over ons advertentiebeleid kun je hier.

Yongo -  individuele levensverzekeringen Yongo Moon (tak 21), Yongo Star (tak 23) en Yongo Dreams (tak 26). Deze producten zijn ontwikkeld door AG Insurance, worden eventueel verkocht door je tussenpersoon en zijn onderworpen aan de Belgische wetgeving. De algemene voorwaarden, informatiedocumenten en beheersreglementen zijn gratis beschikbaar op www.yongo.be. Het is noodzakelijk om deze documenten door te nemen vóór de aankoop van het financieel product. Voor klachten m.b.t. de producten, kan je terecht bij Dienst Klachtenbeheer (customercomplaints@aginsurance.be - Tel.: +32 (0)2 664 02 00), E. Jacqmainlaan 53, 1000 Brussel. Als de oplossing die wij voorstellen geen voldoening schenkt, kan je het geschil voorleggen aan de Ombudsman van de verzekeringen (info@ombudsman.as - tel. 02 547 58 71), Meeussquare 35, 1000 Brussel. AG Insurance nv – RPR Brussel – BTW BE 0404.494.849 – www.aginsurance.beBelgische verzekeringsonderneming toegelaten onder codenummer 0079, onder controle van de Nationale Bank van België, de Berlaimontlaan 14, 1000 Brussel

Bestsellers

cover ouders komen van mars

Ouders komen van Mars

€ 21.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
sweater marvellous metie

Sweater | Marvellous metie

€ 44.99

Meilleures ventes