6780fi.jpg

Mama Baas wordt 5 jaar: 5 weken lang boeiende webinars!

27/05/2020
Mamabaas
Door Mamabaas

Wist je dat … Mama Baas al haar vijfde verjaardag viert? Inderdaad, groot feest bij ons dit jaar! We hadden veel voor jullie in petto, maar helaas heeft corona roet in het eten gegooid en hebben we onze plannen moeten aanpassen. We laten jullie echter niet in de kou staan: de komende vijf weken bieden we jullie elke week (gratis!) een boeiende webinar aan!

We hebben daarvoor vijf boeiende auteurs en deskundigen uitgekozen:

  1. Woensdag 03/06: Hoogsensitief ouderschap met dramatherapeut en coach Bieke Geenen. Inschrijven kan hier
  2. Woensdag 10/06: Papieren bloemen maken met creatieve mama Fran Vanseveren. Inschrijven kan hier
  3. Woensdag 17/06: Kinderen helpen bij verlies met rouwexpert Manu Keirse. Inschrijven kan hier
  4. Woensdag 24/06: Eerste hulp bij kleine kinderen met dokter Iris Fouquaet. Inschrijven kan hier
  5. Woensdag 01/07: Versterk je spieren én de band met je kind met Fitmom Delphine Steelandt. Inschrijven kan hier

Deze webinars zijn helemaal gratis dankzij onze partner OZ! Inschrijven is wel verplicht en kan via bovenstaande links. De webinars worden telkens gegeven om 16.30u en duren 30-45 minuten. Na het verschijnen kan je de webinars nog een week lang herbekijken.

Waarom OZ partner is bij deze webinars

OZ wil bijdragen aan de gezondheid van ouders en kinderen, en dat zowel op fysiek, psychisch als sociaal vlak. Welzijn en beweging van ouders én kinderen verdienen daarbij extra aandacht.

OZ is jouw gezondheidsfonds. Gezond worden of blijven, daar draait het om. En dat gaat veel verder dan enkel het fysieke aspect: ook je mentale en sociale gezondheid is van tel. OZ draagt daarom graag bij aan het welzijn van ouders en kinderen, en daar is het aanbod helemaal op afgestemd.

Hoogsensitief Ouderschap

Webinar 1: Hoogsensitief ouderschap met dramatherapeut en coach Bieke Geenen

Hoogsensitiviteit lijkt in grote mate erfelijk te zijn. Dat maakt het opvoeden er niet makkelijker op. Want niet alleen je kind is hoogsensitief, ook jij als ouder moet rekening houden met je eigen specifieke valkuilen en triggers. Als hoogsensitieve ouder is het dan ook allesbehalve eenvoudig om in balans te blijven.  

Bieke Geenen laat je kennismaken met negen triggers die hoogsensitieve mensen uit evenwicht kunnen brengen. Ze geeft je bovendien heel wat  concrete handvatten mee om op een andere manier met je eigen hoogsensitiviteit en die van je kind om te gaan, zodat jullie elkaar beter leren begrijpen en sneller weer rust vinden in jullie gezin.

Na de webinar is er de mogelijkheid om vragen te stellen. Inschrijven voor deze webinar kan hier

Bieke Geenen is dramatherapeut en coach. Als hoogsensitieve mama met een hoogsensitieve zoon weet ze als geen ander hoe moeilijk het is om haar gezin in balans te houden. In haar praktijk begeleidt ze dagelijks hoogsensitieve ouders. Ze is auteur van het boek Hoogsensitief ouderschap.

Als ouder is het belangrijk om af en toe wat tijd voor jezelf in te plannen en even helemaal tot rust te komen. Daarom kan je bij OZ ook rekenen op een terugbetaling voor sauna, massage of schoonheidsbehandelingen!

Papieren bloemen

Webinar 2: Papieren bloemen maken met creatieve mama Fran Vanseveren

Maak prachtige bloemen, knutsel een groot feestboeket of fleur je kamer op met je favoriete zomerse bloem.

Creatieve mama Fran Van Severen gaat samen met jou aan de slag om de mooiste roosjes uit crêpepapier te maken. Aan de hand van haar duidelijke uitleg en demonstratie tijdens deze webinar kan iedereen de meest originele bloemen knutselen.

Deze workshop is geschikt voor kleuters met begeleiding of zelfstandig voor kinderen van de eerste leerjaren. Inschrijven kan hier

BELANGRIJK - Leg alvast dit materiaal klaar bij de start van de workshop:

Papier (gekleurd crêpepapier of toiletpapier of servetten), schaar, lijm, ijzerdraad, groene bloementape of een strook groen crêpepapier, verschillende stokjes (bijvoorbeeld satéstokjes), eventueel een vaas of emmertje

Deze workshop is gebaseerd op het boek Papieren Bloemen van auteur Karin Van Hoorick

Ben je nog op zoek naar een toffe vakantiebeleving voor je kind? OZ deelt graag in de kosten! Geniet van een tegemoetkoming voor jeugdbeweging, sportkampen, speelpleinwerken en vakanties voor mindervalide kinderen.

Kinderen helpen bij verlies

Webinar 3: Kinderen helpen bij verlies

Ook voor je kinderen zijn de coronamaatregelen niet altijd evident. In deze tijden hebben kinderen veel te maken met verlies in al haar vormen: geen contact meer met de vriendjes, niet meer op de schoot bij oma en opa mogen zitten enz. Rouwspecialist Manu Keirse leert je hoe je als ouder kunt omgaan met dat verdriet. Hij laat zien hoe je als ouder attent kunt zijn voor de pijn van je kind en waarom een open communicatie zo belangrijk is.

Verdriet verdwijnt niet door erover te zwijgen. Het verlamt als je er thuis of op school niet mee terechtkunt. Kinderen ervaren net zulke intense gevoelens van gemis als volwassenen, maar reageren op een manier die eigen is aan hun leeftijd en hun ontwikkeling.

Na de webinar is er de mogelijkheid om vragen te stellen. Inschrijven kan hier

Rouwexpert Manu Keirse maakte met zijn basisboek Kinderen helpen bij verlies – waarvan intussen meer dan 25.000 exemplaren hun weg vonden naar de lezer – verdriet en rouw bij kinderen bespreekbaar.

Maak je je zorgen om de opvoeding van je kinderen of heb je last van stress? Je kan telefonisch terecht bij een team van professionele psychologen of psychotherapeuten via de OZ Luisterlijn! En ook in de app vind je heel wat artikelen over het thema 'mentale gezondheid' terug.

EHBK

Webinar 4: Eerste hulp bij kleine kinderen

Kinderen hebben een extra gave om hun (groot)ouder, oppas of juf te slim af te zijn. Een buil, een schaafwonde, een wespensteek... komen in elk gezin voor. Tijd voor een cursus Eerste Hulp Bij Kleine Kinderen!

In de huidige omstandigheden stap je immers iets minder gemakkelijk naar de huisdokter, dus enkele basics om zelf onder de knie te hebben is geen overbodige luxe. Hoe plak je nu de pleister op die moeilijke plek, hoe herken je een zonnesteek of wat doe je best wanneer je zoon of dochter diarree heeft?

Na de lezing van Iris voorzien we tijd voor jouw vragen! Inschrijven kan hier

Voor iedereen met kinderen van 0 tot 8 jaar.

De lezing is gebaseerd op het boek EHBK* (*Eerste Hulp bij Kleine Kinderen), van auteur en dokter Sofie Vanderoost.

Heeft jouw kind extra zorg nodig? Bij OZ krijg je €10 tegemoetkoming per sessie bij de logopedist. Daarbovenop biedt OZ Medicalia extra terugbetalingen aan voor ouders of kinderen die extra ondersteuning nodig hebben, o.a. voor paramedische verstrekkingen zoals logopedie, ergotherapie en diëtiek maar ook voor alternatieve geneeswijzen, psychologie en orthopedagogie.

Fitmom

Webinar 5: Versterk je spieren én de band met je kind

Sportinstructrice en voedingsdeskundige Delphine Steelandt zocht een gezonde activiteit die ze samen met haar baby kon doen.  Het liefst wilde ze zoveel mogelijk tijd met hem doorbrengen.
Omdat ze het aanbod nergens anders vond, startte ze met work-outs voor ouder en kind, van baby’s tot pubers, om meer qualitytime te kunnen beleven met hen. De mama’s trainen hun lichaam en de kinderen ervaren het als een spel. Door samen te spelen, creëer je een nog betere band met elkaar. Samen spelen is aandacht geven en een mooie manier om je kind beter te leren kennen.

In deze webinar legt Delphine uit hoe je samen met jouw zoon of dochter fitter en gezonder wordt. Ze geeft je tips hoe je aan de slag gaat en hoe je het volhoudt! Inschrijven kan hier

#Fitmom was het eerste boek dat Delphine schreef. Ondertussen schreef ze ook #Fitbody, #Fitplus en #Fitfood. Samen met haar man schreef ze #100DOD – 100 days of dedication

OZ moedigt bewegen en sporten aan. Bewegen is goed voor je gezondheid en gezonde mensen zijn gelukkiger. Als je lid bent van een sport- of fitnessclub betaalt OZ je een tegemoetkoming van €25 , elk jaar opnieuw ongeacht je leeftijd. Bovendien kan je een professionele beweegcoach inschakelen om een analyse van je conditie te maken en advies op maat te krijgen door te starten met een conditietest in de OZ fit trailer!

Bestsellers

cover ouders komen van mars

Ouders komen van Mars

€ 21.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes