7496fi.jpg

Met deze 8 bespaartips haal je méér uit de zomer ;-)

15/06/2021

De zomervakantie komt eraan en dat betekent leuke dingen doen, genieten van de zon en van elkaar! Ik hoor jullie al denken: ja, maar leuke dingen kosten vaak veel geld en we kunnen de centjes goed gebruiken.  Met deze 8 tips van Mama baas en Yongo van AG Insurance kan je besparen én sparen! 

kindjes op schommel

1. gratis dagje uit!

Een gezinsuitstap hoeft helemaal niet duur te zijn. Enkele ideetjes waarbij je je portemonnee gewoon thuis kan laten (of er een klein leermomentje van kan maken voor de kids): 

  • Dagje waterfun: ga naar een meer, de zee, zwemvijver,… 
  • Test alle speeltuinen in de buurt uit. Wedden dat er zijn waar je nog nooit bent geweest? 
  • Ga lekker picknicken in het park of bos.
  • Bezoek eens het toeristisch centrum van je eigen stad. Je krijgt er heel wat gratis foldertjes en ontdekt zeker nog enkele leuke doe-dingen in de buurt waar je het bestaan niet van afwist.

2. Fiets, fiets, fiets of … wandel

Bij mooi weer is er écht geen enkel excuus om je kind niet te voet of met de fiets naar de creche te brengen, hoor! Goed voor de conditie, het milieu en je portemonnee. 

3. Hou de kinderkamer koel

Nee, je hoeft geen dure airco of energieverspillende ventilator te kopen om je huis af te koelen. Je kan de kinderkamer ook koel houden op grootmoeders wijze: hou op de warme momenten van de dag alles potdicht (ramen, deuren, rolluiken) en zet een half uurtje voor het slapen en ’s ochtends bij het opstaan alle ramen en deuren wagenwijd open.  De frisse ochtend- of avondbries maakt de kamers al gauw een paar graden frisser. 

4. Droog herbruikbare luiers buiten

Twijfel je om herbruikbare luiers te gebruiken? Dan is het nu het ideale moment om ze uit te proberen. Laat de luiers lekker drogen aan de wasdraad. Zo sla je twee vliegen in één klap, want herbruikbare luiers kosten op termijn minder dan de wegwerpvarianten én je gebruikt de energievretende droogkast niet.   

5. Buitenbad

Zet een aantal emmers in de tuin en creëer een echte buitenspa voor de kids. Nadat ze een hele middag gezweet en geravot hebben, is afkoeling zeker welkom en jij hoeft die avond het bad niet te vullen. 

kindjes eten ijs

6. Ijsjes uit de diepvries

De ijsjes van de Italiaan om de hoek zijn zeker superlekker, maar ijsjes uit de eigen diepvries zijn minstens de helft goedkoper. Daarbij is het ook goed om alles uit de diepvries op te eten voor je op reis vertrekt. Zo kan je de diepvries ontdooien en tijdens je reis uit laten staan. Een ontdooide diepvries verbruikt minder en eentje die uit staat al helemaal niets. Weeral twee keer bespaard!

7. Barbecue!

Wist je dat het goedkoper is om te bbq’en dan om te koken op gas of stroom? Ok, dit klinkt als een goed excuus om te kunnen bbq’en, maar alle redenen zijn goed, natuurlijk. 

8. Reisplannen?

Je kan heel wat besparen door een paar kleine dingen te doen voor je vertrekt: 

  • Haal alle stekkers uit de stopcontacten, want ook op stand by verbruiken toestellen nog. 
  • Haal je koelkast leeg, vraag aan de buren of je die potten ketchup en andalousesaus even bij hen in de koelkast mag zetten. 
  • Draai de thermostaat en zelfs de boiler uit. 

Zijn al die besparingen wel de moeite?

Natuurlijk! Want als jong gezin kan je alle centen goed gebruiken. Voor je kinderen, voor nu en later. Het lijkt misschien een verwaarloosbaar bedrag, maar bekijk het zo: moest je elke euro die je uitgespaard hebt in een potje steken, was je potje nu al goed vol. :-)

Yongo is een handige manier om te sparen voor je kinderen, zowel voor de toekomst als voor een projectje op korte termijn (daguitstapje naar de dierentuin of het pretpark, wie weet kan oma of peter meesponseren?). Kort gezegd komt het er op neer dat je beter investeert in je eigen kinderen dan in je energieleverancier. :-)

Wil jij het ook proberen? Je krijgt 20 euro van ons!

Benieuwd hoe de app van Yongo werkt? Je kan het hier allemaal bekijken en uittesten.  

Maak een account aan voor je kindje en Mama Baas en Yongo schenken je kind een mooi startbedrag van 20 euro met de kortingscode BAAS. Superhandig! 

Wist je dat Yongo een beter rendement én veel meer functionaliteiten heeft dan een klassieke spaarrekening? Meer informatie vind je hier.

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Yongo van AG Insurance. Meer lezen over ons advertentiebeleid kun je hier.

 

Yongo -  individuele levensverzekeringen Yongo Moon (tak 21), Yongo Star (tak 23) en Yongo Dreams (tak 26). Deze producten zijn ontwikkeld door AG Insurance, worden eventueel verkocht door je tussenpersoon en zijn onderworpen aan de Belgische wetgeving. De algemene voorwaarden, informatiedocumenten en beheersreglementen zijn gratis beschikbaar op www.yongo.be. Het is noodzakelijk om deze documenten door te nemen vóór de aankoop van het financieel product. Voor klachten m.b.t. de producten, kan je terecht bij Dienst Klachtenbeheer (customercomplaints@aginsurance.be - Tel.: +32 (0)2 664 02 00), E. Jacqmainlaan 53, 1000 Brussel. Als de oplossing die wij voorstellen geen voldoening schenkt, kan je het geschil voorleggen aan de Ombudsman van de verzekeringen (info@ombudsman.as - tel. 02 547 58 71), Meeussquare 35, 1000 Brussel. AG Insurance nv – RPR Brussel – BTW BE 0404.494.849 – www.aginsurance.beBelgische verzekeringsonderneming toegelaten onder codenummer 0079, onder controle van de Nationale Bank van België, de Berlaimontlaan 14, 1000 Brussel