5085fi.jpg

Modieus én milieubewust met Maan & Mini

19/12/2017
Mamabaas
Door Mamabaas

Met haar label ‘Maan & Mini’ maakt Kathleen Buytaert leuke kleertjes voor meisjes. Op zich niets bijzonders, ware het niet dat elk stuk handgemaakt wordt op basis van gerecycleerde oude kledij. Upcyclen, noemen ze dat dan, en wij zijn fan!

Kathleen Buytaert is een mama van twee kinderen uit het Antwerpse. Met haar blog maankindjes probeert ze mensen warm te maken voor een ecologische levensstijl: zo gebruikt ze al jaren wasbare luiers en probeert ze zoveel mogelijk de fiets te nemen. Maar ook bij het naaien kwam al snel het besef: we gooien wel heel vaak kledingstukken weg die eigenlijk nog in goede staat zijn, en ondertussen blijven we maar nieuwe stoffen aankopen. Waar zit de logica? En dus begon ze voor haar kinderen te naaien met restjes stof en oude kleren van haar man en zichzelf.

Maan & Mini

Met de hand gemaakt

Vanuit die hobby ontstond al snel haar eigen label: Maan & Mini. Sommige mensen kunnen nu eenmaal niet naaien of vinden het gewoon praktischer om online kledingstukken te kunnen kopen. Dankzij Maan & Mini kan dat op een milieubewuste manier: geen nieuwe grondstoffen, geen erbarmelijke werkomstandigheden in lageloonlanden, maar de wetenschap dat alles met de hand gemaakt wordt in het atelier in Antwerpen.

Unieke kleertjes

Elk kledingstuk is dan ook uniek. Kathleen heeft telkens maar één ‘oud’ kledingstuk om van te vertrekken, waardoor ze daar maar één T-shirt of jurkje van kan maken in één bepaalde maat. Al werkt ze wel met een duidelijke lijn: de herfstcollectie bestond bijvoorbeeld uit T-shirts die met de hand gezeefdrukt werden. De wintercollectie bevat eerder jurken van hemdstofjes of truien. Als je favorietje er dus niet in de juiste maat is, dan vind je misschien wel iets gelijkaardigs.

Wil je zelf weleens neuzen tussen al die hippe en ecologische meisjeskleertjes, dan kan je hier terecht.

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes