6723fi.jpg

Ode aan alle mama’s - of waarom wij ijveren voor Moederweekend i.p.v. Moederdag dit jaar!

6/05/2020
Mamabaas
Door Mamabaas

Morgen is het Moederdag. Geen beter moment om een ode te brengen aan alle mama’s die dag in dag uit het beste van zichzelf geven. Meer nog, wij vinden eigenlijk dat de mama’s dit jaar gewoon het héle weekend in de bloemetjes mogen gezet worden. Want dat ‘beste van zichzelf geven’ gaat dit jaar nog een heel pak verder dan anders. Toch?

Mama zijn, dat is sowieso al niet te onderschatten. Maar in deze bizarre coronatijden komt er bijna een toverstokje aan te pas om elke dag tot een (min of meer) goed einde te brengen. Voor ons is het duidelijk, dit jaar verdienen mama’s een volledig Moederweekend in plaats van één dag. En ze verdienen allemaal een Supermom-cape:

 1. De mama die 36 rollen tegelijk combineert en voortdurend moet switchen tussen die rollen, die een teleconference met haar collega’s moet voeren terwijl ze op de achtergrond een ruzie tussen haar kids oplost. En die ergens tussendoor nog de tijd moet zien te vinden om die vraagstukken van wiskunde uit te leggen.
 2. De mama die toch uit haar kot moet om te gaan werken, met alle risico’s van dien, ook al zou ze liever veilig thuis bij haar kroost blijven. En die na het werk in de supermarkt merkt dat al het wc-papier alweer is uitverkocht.
 3. De mama die dag na dag leuke dingen uitprobeert en steeds opnieuw inspiratie opdoet om haar kids te entertainen. En die er met een niet aflatende energie probeert een leuke tijd van te maken voor haar kinderen.
 4. De mama die geen energie meer heeft om haar kinderen te entertainen of daar simpelweg de tijd niet voor vindt en die maar wat blij is dat ‘tante Televisie’ of de iPad het entertainment even overneemt.
 5. De mama die gebruik maakt van de tijd in haar kot en het gebrek aan een sociaal leven door een lenteschoonmaak te houden en taakjes te doen die anders blijven liggen. Al is het maar om rust in haar hoofd te scheppen.
 6. De mama die al flipt bij het idee dat ze extra taakjes zou moeten doen, omdat ze zo al niet door haar huishouden geraakt. Die elke dag opnieuw zuchtend naar de rommel kijkt en zich afvraagt hoe het huis er zó ontploft kan uitzien.
 7. De mama die geniet van het feit dat er geen ochtendrush is, dat ze geen taxichauffeur moet spelen om haar kroost naar 101 hobby’s te brengen, dat er geen woon-werkverkeer is en dat er meer quality time is met het gezin.
 8. De mama die een depressie nabij is en het allemaal niet meer weet. Die één en al frustraties is en ’s avonds als een hoopje ellende een traantje laat omdat ze snakt naar haar oude leven en een momentje voor zichzelf.
 9. De mama die probeert om elke dag gevarieerde en gezonde kost op tafel te zetten.
 10. De mama die het gezeur van haar kindjes “die dat niet lusten” beu is, en dus alles overgiet met ketchup of mayonaise of die hen elke dag spaghetti, balletjes in tomatensaus of worst met appelmoes voorschotelt zodat ze toch eten. Die blij is dat er zoiets bestaat als comfort food. En die de hemel dankt voor het concept apero.
 11. De mama die ziek is en die toch alles moet blijven managen. Of de mama die in quarantaine moet blijven terwijl ze ziek is.
 12. De mama van een kindje met een verminderde immuniteit, die als een leeuwin voor haar kind vecht en alles uit de kast haalt om haar kind te beschermen en te voorkomen dat haar gezin besmet wordt.
 13. De mama die net is bevallen en die geen bezoek kan krijgen. Die haar kindje niet trots kan voorstellen aan haar (schoon)ouders, familie en vrienden. Die geen extra hulp krijgt en haar weg helemaal zelf moet zien te vinden.
 14. De (wens)mama die in een fertiliteitstraject zat dat nu on hold staat. Die haar kinderwens nog maar eens moet uitstellen.
 15. En bovenal: de mama die haar kindjes doodgraag ziet, no matter what. Die de veilige haven is voor haar kroost. Die haar kinderen op de eerste plaats zet, altijd (zelfs al lukt dat in de praktijk en onder de gegeven omstandigheden niet altijd).

Je bent goud waard

Aan al die mama’s: het wordt veel te weinig gezegd, maar je doet het fantastisch. Je bent een straffe madam. Je bent goud waard. Je geeft het beste van jezelf, elke dag opnieuw. En ja, dat is genoeg. Jij bent genoeg.

Het is niet evident, in de gegeven omstandigheden, maar je doet het toch maar allemaal. En dat verdient een gigantische pluim!

Mama-bonnen

Wij vinden dan ook dat alle mama’s een extraatje verdiend hebben. En dat hoeft echt niet veel te zijn: een keertje kunnen uitslapen, iemand die lekker voor haar kookt of een momentje voor haarzelf. Klinkt als muziek in de oren, niet?

Daarom zorgden wij samen met Bambix voor een paar leuke mama-bonnen, die je hieronder kan downloaden.  

En nee, er is niets mis met je partner of kinderen subtiel te taggen in dit artikel ;-).

 

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Bambix. Meer lezen over ons advertentiebeleid kun je hier. 

Bonnen
Bonnen Moederdag

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes