8055fi.jpg

Originele spel- en knutselideeën voor elk seizoen

31/03/2022
Mamabaas
Door Mamabaas

Je wil je kinderen bezighouden, maar je hebt geen idee hoe. De entertainmentinspiratie is ver te zoeken. Wat nu? Geen paniek! Hier zijn enkele originele spel- en knutselideeën voor elk seizoen. 

Leuke lente

Bloemenketting

In de lente gaat de zon steeds meer schijnen en de bloemen gaan terug groeien en bloeien. De perfecte tijd om een mooie bloemenketting te maken van madeliefjes. Pluk wat madeliefjes uit de natuur en maak vervolgens een gaatje in elk steeltje. Zo kan je de madeliefjes aan elkaar bevestigen en een prachtige ketting maken.

Wat heb je nodig?

  • Madeliefjes
  • Scherpe nagels

Zonnige zomer

Waterlimbo

Vergeet de limbo, vanaf nu speel je waterlimbo tijdens die hete zomerdagen! Houd de tuinslang zo dat de waterstraal horizontaal loopt. Laat de kinderen er één voor één onderdoor lopen. Wie tegen de straal komt, is af (en je planten hebben weer water gekregen)!

Wat heb je nodig?

  • Tuinslang

Heerlijke herfst

Heerlijk herfstspel

Hark alle bladeren uit je tuin op een hoop, verstop er iets onder - denk aan een koekje, gouden chocolademunten, een klein cadeautje of een tip over een uitstap later op de dag - en laat je kroost zoeken tot ze de schat vinden!

Wat heb je nodig?

  • Hark
  • Verrassing

Wollige winter

Bewandel het Pad Der Verlichting

De winter gaat gepaard met korte, donkere dagen. En daar kan je perfect gebruik van maken! Beschilder een heleboel keien of houten latjes met lichtgevende verf. Laat drogen en leg alles vervolgens in de buurt van een lamp. Als het donker wordt, kan je kroost een lichtgevend tuinpad aanleggen. Of er figuren mee vormen. Of torens mee bouwen. Of nog beter: organiseer een zoektocht naar de lichtgevende items of gebruik ze als wegwijzers voor een wandeltocht in-het-donker.

Wat heb je nodig?

  • Lichtgevende verf
  • Verfborstels
  • Schilderschorten
  • Keien of latjes
anti-verveelboek

Meer lezen?

Zit je even door je entertainmentinspiratie heen? Geen paniek: dit boek staat barstensvol EHBV*-ideeën! (*Eerste Hulp Bij Verveling)

Je eigen hindernissenbaan. Een crazy katapult. De leukste spelletjes met stoepkrijt. Maak je eigen boek. Organiseer een griezelfeest met oneindig veel griezelige ideeën. Ontdek hoe je prachtige meesterwerken maakt.

Amusement voor verveeldagen, lange ritten, overvolle wachtkamers en drukke restaurants. Het wordt moeilijk kiezen uit de vele originele spel- en knutselideeën voor kinderen vanaf 3 jaar.

Meer info vind je hier.

Bestsellers

cover ouders komen van mars

Ouders komen van Mars

€ 21.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes