5950fi.jpg

Ouders met twee dochters zouden het gelukkigst zijn, volgens een Engelse studie

20/03/2022
Mamabaas
Door Mamabaas

In opdracht van de Britse organisatie Bounty deden wetenschappers onderzoek naar welke gezinssamenstelling voor de meest gelukkige ouders zorgt. Daarvoor werden meer dan 2.000 ouders bevraagd met twee tot vier kinderen onder de 16 jaar.

Wat blijkt? Ouders met twee kinderen zijn het gelukkigst, met op de eerste plaats ouders met twee dochters. De tweede en derde plaats worden ingenomen door respectievelijk de ouders van een jongen en een meisje en de ouders van twee jongens. Het minst gelukkig zouden ouders zijn met vier dochters.

Dit is de volledige lijst:

 1. Twee meisjes
 2. Een jongen en een meisje
 3. Twee jongens
 4. Drie meisjes
 5. Drie jongens
 6. Vier jongens
 7. Twee meisjes en een jongen
 8. Twee jongens en een meisje
 9. Drie jongens en een meisje
 10. Drie meisjes en een jongen
 11. Twee jongens en twee meisjes
 12. Vier meisjes

Wat de voordelen van twee meisjes precies zijn volgens de onderzoekers? Twee zusjes maken weinig ruzie, zijn rustig, spelen vaak mooi samen en vechten zelden.

Opvallend: die voordelen verdwijnen als er meer meisjes in een gezin zijn. Zo spraken ouders van vier dochters net over veel ruzies, discussies en lawaai.

Ouders van grotere gezinnen zouden meer moeite hebben om dagdagelijks de vrede te bewaren in huis, vandaar hun lagere score.

Mama’s en papa’s van vier kinderen gaven bovendien aan dat ze het moeilijk vinden om hun aandacht te verdelen over hun kinderen en dat ze het gevoel hebben hun kinderen niet altijd genoeg aandacht te kunnen geven.

Vooral drukke momenten zorgen voor heel wat stress in grote gezinnen, zoals tijdens de ochtendrush, tijdens de maaltijden en wanneer het tijd is om te gaan slapen.

 

Bron: The Telegraph