5915fi.jpg

Pink openhartig over miskramen en het ouderschap

7/05/2019
Mamabaas
Door Mamabaas

Pink staat erom bekend dat ze geen taboe of controversieel onderwerp uit de weg gaat. Maar wat ze onlangs in een interview met USA Today zei over haar nieuwste album ‘Hurts 2B Human’ kwam toch als een verrassing: de zangeres vertelde dat ze op haar zeventiende zwanger werd en daarna een miskraam kreeg.

Tijdens het interview ging het over de tekst van haar nieuwste single ‘Happy’. Daarin zingt ze “Since I was 17, I’ve always hated my body, and it feels like my body’s hated me” (Sinds ik 17 was heb ik mijn lichaam altijd gehaat, en het voelt alsof mijn lichaam mij heeft gehaat, nvdr).

Meerdere miskramen

Daarover vertelde Pink: “De reden waarom ik dat zeg is omdat ik altijd een sterk atletisch lichaam heb gehad, maar op mijn zeventiende kreeg ik een miskraam. Ik zou dat kindje gehouden hebben. Wanneer er zoiets gebeurt met een vrouw of een jong meisje, dan voelt het alsof je lichaam je haat. Alsof je lichaam kapot is en het niet doet wat het verondersteld wordt te doen.

Ik heb sindsdien nog verschillende miskramen gehad, en ik denk dat het belangrijk is om te praten. Over de dingen waarover je beschaamd bent, over wie je echt bent en over alle pijnlijke shit. Ik heb mijn teksten altijd op die manier geschreven.”

Therapie

De zangeres vertelde ook dat ze vijf jaar na haar miskraam in therapie ging om de pijn na dat verlies te verwerken. “Ik geloof in de confrontatie met jezelf aangaan en overal over praten. Wat ik zo geweldig vind aan therapie is dat ze je vertellen wat je blinde vlekken zijn. Ook al is dat oncomfortabel en pijnlijk, het toont je waaraan je kan werken.

Ik denk dat de reden waarom ik naar zulke oncomfortabele plaatsen kan gaan en zo eerlijk kan zijn is omdat ik een heel gezond gevoel voor humor heb. Ik hou van zelfspot, en als het slecht gaat – wat in het leven onvermijdelijk gebeurt – dan moet je daar de humor van inzien. Het is omdat ik kan lachen, dat ik zo hard kan huilen.”

Over het moederschap

Tijdens het interview vertelde Pink ook over de impact van het moederschap. “Ik ben veel opener geworden. Ik ben milder voor mezelf geworden, en ik denk meer na. Ik denk over de wereld, wat we achterlaten voor onze kinderen en de richting die we uitgaan. Ik vermoed dat het ook een invloed heeft op mijn muziek.”

 

Bron: Scary Mommy

Bestsellers

cover ouders komen van mars

Ouders komen van Mars

€ 21.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes