5521fi.jpg

Schoenen shoppen met kids: bezint eer ge begint

19/10/2018

De bladeren verkleuren en wij staan tegenwoordig nog voor de zon op. Dat kan maar één ding betekenen: onze kinderen zijn weer belachelijk vroeg wakker. En o ja, de herfst staat voor de deur. Een nieuw seizoen betekent voor ons gezin ook: nieuwe schoenen. 

Heb je er nog maar weinig ervaring mee? Ik deel graag mijn tips om jouw eerstvolgende bezoekje vlot te laten verlopen. 

Bezint eer ge begint

Denk er eerst nog maar eens goed over na. Hebben ze echt NU al nieuwe schoenen nodig? Want onze oudste springt soms over een maat heen. Daar sta je dan met dure laarzen van meer dan 100 euro die ze plots niet meer aan kan. 

Pak het strategisch aan

 1. Zowat elke schoenenwinkel herbergt ongetwijfeld enkele paren die je als ouder verschrikkelijk mottig vindt. Vermijden is de boodschap. Laat je kinderen los in de speelhoek en geef ze een paar opties waaruit ze mogen kiezen.

  Tenzij je natuurlijk graag naar buiten wandelt met een paar onmogelijke stappers: 'wintersandalen' , pantoffels die volgens hen zeer zeker dienen om mee naar school te gaan, overpriced sportschoenen met een overdosis lampen/glitters/populaire figuurtjes, teenslippers uit de soldenhoek... Been there, done that. Als jij het ziet zitten, dan is dit helemaal ok natuurlijk. 
   

 2. Ga nooit naar een schoenenwinkel als je kind moe/viesgezind/hongerig/...is. Ik zie me nog ons kind 'evacueren' als in 'onder de arm mee naar buiten dragen'. Sommige dagen kan ik daar zelf prima mee om. Maar mijn voorkeur gaat toch uit naar rustig winkelen.
   
 3. Neem je partner mee en kijk om beurten ook eens voor jezelf.
  Het nuttige aan het aangename koppelen, heet dat dan.

Happy shopping!